DENİZLİ VALİSİ ALİ FUAT ATİK’İN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

DENİZLİ VALİSİ ALİ FUAT ATİK’İN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Bayramlarımız, sosyal yaşamda bizleri birbirimize yaklaştıran, ortak his ve fikir çatısı altında birleştiren, ender ve mühim günlerdendir

DENİZLİ VALİSİ ALİ FUAT ATİK’İN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI


Kardeşliğimizi pekiştiren, gönüllerimizi birleştiren, yardımlaşma ve dayanışma gibi insani hasletlerimizin öne çıktığı, mübarek Ramazan ayını geride bırakırken dargınlık ve kırgınlıkları unutturan, birlik ile dirliğin, hoşgörü ile kardeşliğin, huzur ve sevincin zirve yaptığı bir Ramazan Bayramı’na daha kavuşmuş olmanın sevincini yaşıyoruz.


Köklü kültürümüzde önemli bir yer tutan bayramlarımız, sosyal yaşamda bizleri birbirimize yaklaştıran, ortak his ve fikir çatısı altında birleştiren, ender ve mühim günlerdendir. Bu kıymetli günlerde hüzünlerimizi, kırgınlıklarımızı, acılarımızı bir nebze olsun unutmalı; sevgi ve kardeşlik atmosferi altında kucaklaşarak bir ve beraber olmaya çalışmalıyız. Yüzyılın felaketini yaşadığımız bu zor günlerde Ramazan Bayramı’nı fırsat bilerek milletçe kenetlenmeli, gönlümüzü tüm kardeşlerimize açmalı, bütün insani hasletlerimizi gün yüzüne çıkararak iyiliğin gücünü üstün kılmalıyız. Biliyoruz ki bir ve beraber olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk yoktur.


Milli ve manevi ögelerle bütünleşerek bir kültür hazinesi haline gelmiş bayramlarda, sevinmek kadar sevindirmenin de mühim olduğu hepimizin malumudur. Bu açıdan biz, Ramazan Bayramı’nı kavuşma ve sevinme günleri olarak değerlendiriyor, ortak bir yaşamı paylaştığımız insanlara karşı birtakım insani ve vicdani sorumluluklarımızın olduğunu düşünüyoruz. Bu sebeple bayram boyunca büyüklerimizi ziyaret etmenin, hallerini sorarak hayır dualarını almanın; evlatlarımıza ve küçüklerimize sevgi ve şefkatle yaklaşarak onların neşesine ve bayram sevincine ortak olmanın, özellikle yetim, garip, güçsüz ve muhtaç kardeşlerimizin yüzünde bir nebze tebessüm oluşturmanın değerinin paha biçilmez olduğunun kanaatindeyiz. İnanıyoruz ki sevinçler ve mutluluklar paylaştıkça çoğalırken acılar, paylaşıldıkça azalacaktır.


Ramazan Bayramı boyunca vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bir bayram geçirmelerini sağlamak için tüm birimlerimiz görevinin başında, milletimizin hizmetinde olacaktır. Bu süreçte sevdikleri ile bayramı geçirmek için trafiğe çıkacak vatandaşlarımızdan istirhamımız, trafik kurallarına uymaya azami özen göstermeleridir. Bayram sevincimizin hüzne dönüşmesi hiçbirimizin isteyeceği bir durum değildir. Ortak çabamız, vatandaşımızı her daim mutlu ve huzurlu kılmak üzerinedir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle başta Denizlili hemşehrilerim olmak üzere aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, bayram vesilesiyle önemini bir kez daha hatırladığımız bütün insani değerlerimizin sadece bayram günleriyle sınırlı kalmayıp tüm yıla yayılmasını temenni ediyorum. Ayrıca bugünlere ulaşmamızda büyük emeği bulunan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor; şehit yakınlarına, kahraman gazilerimize sağlıklı ömürler dileyerek bütün vatandaşlarımıza sevgi ve selamlarımı iletiyorum.