Denizli İl Müftüsü Mehmet AŞIK'ın Kadir Gecesi Mesajı

   Denizli İl Müftüsü Mehmet AŞIK'ın Kadir Gecesi Mesajı

   Denizli İl Müftüsü Mehmet AŞIK Kadir GecesiMünasebetiyle Bir Mesaj Yayımladı

Rahman ve Rahim olan Allah’ın Adıyla

“Şüphesiz, biz onu (Kur’an’ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir (Kadir Suresi, 1-5).”Değerli Kardeşlerim;

11 ayın sultanı Ramazan ayının son günlerine yaklaştığımız şu günlerde 17 Nisan 2023 Pazartesi gününü - 18 Nisan 2023 Salı gününe bağlayan gece Rabimizin ifadesiyle bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne kavuşacağız inşallah.

           Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Kadir gecesinin ihya edilmesi neticesinde elde edilecek mükafatı bizlere şöyle müjdelemektedir;

         “Faziletine inanarak ve karşılığını Allah'dan bekleyerek Kadir gecesini değerlendiren kişinin geçmiş günahları bağışlanır” (Riyazü’s-salihin, Hadis No: 1192).  Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Ramazanın son on gününde, her zamankinden daha fazla ibadet eder, aile fertlerini de ibadet için uyandırırdı (Müslim, İtikaf,). Bizlerde bu geceyi Efendimiz’i (s.a.v.) örnek alarak ailemizle birlikte hakkıyla değerlendirmeye gayret edelim.

Ramazan ayının içindeki Kadir gecesinin önemini Peygamberimiz (s.a.v.) bize şu şekilde açıklamaktadır:

"Kadir gecesini Ramazanın son on günü içinde arayınız!" (Buhârî, Leyletü'l-kadr, 3),

"Kadir gecesini Ramazan'ın son on günündeki tek gecelerde arayınız!" (Riyazü’s-salihin, Hadis No: 1195), 

Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) hadislerine dayanarak asırlardır Mü’minler Ramazan ayının 27. Gecesini, Kadir Gecesi olarak değerlendirmişlerdir. Bizlere kim olduğumuzu, dünyaya neden gönderildiğimizi, bu dünyadan nereye gideceğimizi, hayatın değerini  ve ilkelerini  öğreten Kur’an-ı Kerim’dir.   Hayatımızı Kur’an-ı Kerim ile şekillendirmek; evimize huzur, kalbimize neşe, dünyamıza güzellik ve bereket getirecektir. Öyleyse; Kur’an-ı Kerim’i hayatımızın rehberi yapalım, Kur’an’ın ve Peygamberimiz’in (s.a.v.) tavsiye ettiği gibi bir Müslüman olma gayreti içinde olalım.

Ayrıca Hz. Aişe (r.a.) annemizin Kadir gecesine ulaşınca nasıl dua edelim Ya Resulullah sorusuna; Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şöyle cevap vermiştir: “Allahümme inneke Afûv’vun, Kerim’ün, tuhibbu’l-afve fa’fuannî‘ - Allah'ım! Şüphesiz Sen çok Affedicisin, Affetmeyi de seversin, Beni (bizi) de Affet!” (Tirmizi, Da’avat, 89) şeklinde cevap vermiştir.

Bizlerde bu değerli zaman dilimini bu Kadir gecesini ibadet-ü taatlarla, hayr-u hasenatlarla, zikir, fikir ve şükürlerle, dualarla, salavatlarla dolu dolu geçirmeye gayret sarf edelim özellikle de yüzyılın  felaketi olan deprem bölgesindeki kardeşlerimize ve milletimize, “Rabbim bir daha bu necip milletimize bu gibi felaketler yaşatmasın” diye dua edelim inşaallah.


Değerli Hemşehrilerim; 

Ayrıca bu gece aziz milletimize, vatanımızın her köşesinde hizmeti gaye edinen şanlı  ordumuza, polisimize, jandarmamıza ve kolluk kuvvetlerimize; karada, havada ve denizdeki düşmanlarımıza karşı her daim muzaffer olmaları için dua edelim. Şehitlerimizi, gazilerimizi ve deprem bölgesinde her şeyini kaybetmiş kardeşlerimizi dualarımızdan eksik etmeyelim. 

Bu duygu ve düşüncelerle Denizlili hemşehrilerimizin Kadir Gecesini tebrik eder, bu mübarek gecenin ülkemizin ve İslam aleminin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının güçlenmesini huzur ve mutluluk getirmesini Rabbimden niyaz ederim.