DENİZLİ DEPREMZEDELERİ AĞIRLIYOR

DENİZLİ DEPREMZEDELERİ AĞIRLIYOR

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından, yaraların sarılmasına çalışan Denizli, ilimize gelen depremzedeleri ağırlamaya başladı. Şu ana kadar 4545 depremzede ilimize geldi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7. ve 7.6 şiddetindeki 10 ilimizi etkileyen depremin ardından Denizli, depremin yaralarını sarmak için çabalıyor. Depremin meydana geldiği ilk günden itibaren gerek yardımları, gerekse ekipmanlar ile deprem bölgesine giden Denizli, şimdi de depremzedeleri ağırlamaya başladı.

Konu hakkında bilgi veren Vali Vekili Mehmet Okur, ilimize depremdezelerin gelmeye başladığını ve bunların mütün masraflarının valilik tarafından karşılandığını belirterek, “Deprem bölgelerinden ilimize gelen afetzedelerin kayıtları ve barınma organizasyonları AFAD İl Müdürlüğümüz ve ilçe kaymakamlıklarımız vasıtasıyla 7 gün 24 saat yapılmaktadır. Denizli’de depremzedelerin bütün masrafları valilikçe karşılanıyor. İlimizde KYK’da 494, otel ve apartlarda 127 depremzede ağırlanmaktadır. Ayrıca 4124 vatandaşımız da kendi imkanları ile gelerek, ilimizdeki yakınlarının, tanıdıklarının yanında barınıyor. Denizli’de toplam 4745 depremzede vatandaşımıza barınma imkanı sağlanmıştır. İlimizde herhangi bir sıkıntı yok.” Dedi.

Öte yandan, bazı olumsuz bilgiler alındığını belirten Vali yardımcısı Mehmet Okur, “Depremzede vatandaşlarımızın şehrimizde misafir edilmesi ile ilgili çeşitli sosyal medya platformlarında birtakım kötü niyetli kişilerin yardım ve misafir etme faaliyetlerini istismar ettikleri yönünde bilgiler alınmaktadır. Afetzede vatandaşlarımızın yanıltıcı ve mağduriyet doğuracak bilgilere itibar etmemeleri, Valiliğimizin internet sitesi ve resmi twitter hesabı üzerinden yapılan bildirimlere göre hareket etmeleri, bu tür art niyetli kişilerin tespit edilmesi halinde güvenlik güçlerine bilgi verilmesi önem arz etmektedir.” Dedi.