Denizli Başsavcısı Yılmaz, Sakarya’ya atandı

Denizli Başsavcısı Yılmaz, Sakarya’ya atandı

Hakim ve Savcılar Kurulu bahar atamalarını yaparak, Türkiye genelinde çok sayıda Savcı ve Hakimin yerlerini değiştirdi. Denizli Başsavcısı Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz Sakarya…

HSK tarafından yapılan açıklamaya göre 3 bin 70 hakim ve savcının görev yeri değişti. Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi tarafından yayınlanan 2021 Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi ile 3 bin 70 hakim ve savcının görev yerleri değişti.

Kurulun internet sitesinde yayımlanan kararnameye göre; Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığına, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı Denizli Cumhuriyet Başsavcılığına atandı.

26 YENİ BAŞSAVCI ATANDI

HSK'nin internet sitesinden yayımlanan kararnameye göre, adli yargıda 2 bin 582, idari yargıda ise 488 olmak üzere toplam 3 bin 70 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.

Kararnameyle Zonguldak, Denizli, Sakarya, Giresun, Aydın, Çanakkale, Diyarbakır, Afyon, Trabzon, Edirne, Erzurum, Amasya, Elazığ, Kilis, Nevşehir, Erzincan, Çankırı, Kırklareli, Kütahya, Burdur, Kastamonu, Ağrı, Bayburt, Iğdır, Hakkari ve Tunceli olmak üzere 26 ile yeni başsavcı atandı. (Mynet)