Denizli Barosu Kadın Cinayetine Sert Tepki Gösterdi

Denizli Barosu Kadın Cinayetine Sert Tepki Gösterdi

Denizli’de eşi tarafından kıskançlık sebebiyle önceki gün öldürülen Ümmühan Zerrin Uygun için Denizli Barosu Kadın Hakları Komisyonu “Kadın isimlerini yazmaktan bıktık” diyerek sert bir açıklama yaptı

Önceki gün eşi Sinan Uygun tarafından kıskançlık yüzünden bıçaklanarak öldürülen 38 yaşındaki Ümmühan Zerrin Uygun için Denizli Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleri Baro binası önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Komisyon Başkanı Merve Öğüt, konuşmasında “Siyah fona mor renkli kadın isimleri yazmaktan yorulduk” dedi. 

Baro Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Merve Ögüt, konuşmasında “Hergün öldürülen kadınların isimlerini yazmaktan, medyada hikayeleştirilen hayatların haberlerini okumaktan yorulduk” diyerek, özetle şunları söyledi; “ Neden bu ülkede hiçbir kadının can güvenliği yok? Bizler hukukla, yasalarla, uluslararası sözleşmelerle devletin kadın ve erkek eşitliğinin sağlanması için gerekli tedbirleri almakla yükümlü olduğunu biliyoruz. Denizli Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak bir kez daha tekrarlıyoruz: İstanbul Sözleşmesi'nden ve koruduğu haklardan vazgeçmeyeceğiz. Her bir kadın eşit, onurlu ve şiddetsiz yaşam hakkına sahip oluncaya kadar her gün daha yüksek sesle tekrarlayacağız. İstanbul Sözleşmesi bizimdir, vazgeçmeyeceğiz.”