CHP VE YEREL SEÇİMLER

CHP VE YEREL SEÇİMLER

Anlatılanlara göre; yaklaşık üç aydır Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda çalışmalar yapan, bu yüzden 24 Haziran genel seçimlerinde milletvekili olmak yerine Muharrem İnce’nin…

Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yeni yerel seçimlere aylar kala, siyasi partilerimiz bir yandan iç çekişmelerini halletmeye çalışırken, bir yandan da mahalli idarelerde görev yapacak adaylarını belirleme çalışmalarına başladılar.

Ak Parti bünyesindeki akli selimler “Osman Zolan ve ekibinden” memnun olmalarına rağmen, siyasi arenada her şeyini kaybeden birisi tarafından yeniden “aday” olabilmek için başlattığı çalışmaların tabanda ne kadar ilgi göreceğini merak etmeye başladı. Bu konudaki kulis haberlerini önümüzdeki günlerde yazacağız.

Anlatılanlara göre; yaklaşık üç aydır Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda çalışmalar yapan, bu yüzden 24 Haziran genel seçimlerinde milletvekili olmak yerine Muharrem İnce’nin ekibinde yer alan CHP eski vekillerinden Melike Basmacı, Aydın’ın Topuklu Efesi Çerçioğlu’na özenmiş olacak ki, “Denizli’ye kadın eli değmelidir” diye kolları sıvamış durumda. Şu günlerde gece gündüz demeden ilçe ve köyleri dolaşarak adaylığını pekiştirmek istiyor. Eğer Genel Merkez onay verirse; ki, Melike Basmacı’ya göre adaylığına kesin gözüyle bakıyormuş. Kazım Arslan tarafından zorlanan ve çok az oy ile kaybedilen Denizli Büyükşehir binasında CHP bayrağını dalgalandırmak istiyormuş.

Siyasi kulislerdeki söylentilere göre Kurmayları bile hazır. Denizli’nin en tanınmış siyasileri ve mesleklerinde kariyer sahibi olmuş insanlar Basmacı’nın listesinde Denizli’ye hizmet edebilmek için kolları sıvamış ve proje çalışmalarına başlamış bulunuyorlar. Tabi ki, bu durumda Denizli halkının huzuruna resmin aday olarak çıktığında, peş peşe projeleri ve ekibi ile sahada olunca durumu da belli olacak. Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Öte yandan, Denizli muhalefet tabanında çok ilginç şeyler konuşuluyor.

Bu söylemler özellikle CHP ve İyi Parti bünyesindeki “ittifak” olayının, tepede olmasa da ilimizde gerçekleşebileceği yönünde.

Yani, ilimizde yüzde 16 gibi hatırı sayılır bir oy alan ve bir milletvekili çıkartan İyi Parti, bu oy oranı ile Büyükşehir Belediye başkanlığına aday çıkarsa bile, kazanamayacağının bilincinde olduğundan; muhtemelen CHP ile gizli bir ittifakın içine girerek Büyükşehir konusunda söz sahibi olabilir. Bu da geçtiğimiz yerel seçimlerde çok az oy ile kaybedilen başkanlığı almak olarak yorumlanıyor.

İyi Parti’ye yakın kaynaklardan edindiğim bilgilere göre; İyi parti oy potansiyeli yüksek olan bazı ilçelerde (Baklan, Çal, Buldan ve Bozkurt ilçelerinde) aday çıkarmak istiyor. Belki buna Pamukkale ilçesi de dahil olabilir. Diğer ilçelerde CHP’ye destek vererek, ilçe belediye meclislerinde ve Büyükşehir Daire başkanlıklarında söz sahibi olmak istiyor. Yani, desteği karşılığında Büyükşehir Daire Başkanlıklarından birkaç tanesini CHP’den isteyebilir.

Eğer gayri resmi de olsa, böyle bir ittifakın olması halinde Denizli’deki belediyelerde meydana gelen savurganlıklar başta olmak üzere, partizanlıklar yüzünden taban Ak Parti’ye oy vermeyebilir. Ak Parti bünyesinde, mevcut durumdan hoşnut olmayanlar da “partilerine ihtar vermek için” bu ittifak içerisinde yerlerini alırlarsa, olmayacak bir durum göremiyorum.

Elbette taban tarafından konuşulan ve yerinde bulunan bu ittifak için parti genel merkezlerinin onayı ile il yönetimlerinin alacakları kararlar bağlayıcı olacaktır. Her iki partinin teşkilatlarının bu konuda ne düşündüklerini bilemiyorum. Fakat, her iki siyasi partimizin de tabanda anket çalışmaları yaptıklarını ve seçmenin nabzını tutmaya çalıştıklarını biliyorum. Ve eminim bu ittifak meselesi anketlere de yansıyacaktır.

Denizli halkının isteklerine karşılık veren kazanacaktır.