“Büyük Sahtekar” yakalandı

“Büyük Sahtekar” yakalandı

Kendisini kamu görevlisi olarak tanıtan ve insanları “iş bulma vaadi” ile kandırarak dolandıran şüpheli, Kale ilçesinde yakalandı. Evinde yapılan aramada çok sayıda sahte doküman ele geçirildi

Halkımızı çeşitli vaatler ile kandırarak dolandıranlar son günlerde yaygınlaştı. Denizli Emniyet Müdürlüğü, bu tür şahısları dikkatli bir şekilde takip ederek suçüstü yapıyor.  Böyle bir olay Kale ilçesinde meydana geldi. İnsanları Kamuda iş bulma vaadi ile kandıran ve dolandıran bir şahıs, savcılık talimatı ile yakalandı. 

Konu hakkında emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Kale C.Başsavcılığından alınan talimatlar ile, ilimiz genelinde her türlü dolandırıcılık suçunu işleyen şahısların tespitine ve yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda; Kendisini kamu görevlisi olarak tanıtarak, devlet büyükleri, üst düzey bürokrat ve emniyet görevlilerini tanıdığını beyan ederek, kamuda işe aldıracağı, kamu kurumlarındaki işlerini takip ederek çözeceği, SGK borçlarını sildireceği gibi vaadlerde bulunarak (11) vatandaşımızdan yaklaşık (410.000,00 TL) haksız kazanç sağladığı tespit edilen (1) şüpheli şahıs Kale ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalanmıştır. Şüphelinin ikametinde yapılan aramada, (12) adet Türkiye Polis Gazetesi Tanıtım Kartı, Uluslararası İnternet Yayıncıları Yayıncı Görev Kartı, yetki belgesi, araç kartları, (10) adet imitasyon bilezik, (1) adet kurusıkı tabanca, (1) adet kelepçe, (1) adet cep telefonu, (2) adet flash bellek, (3) adet suçta kullanıldığı değerlendirilen doküman ele geçirilmiştir. Değişik suçlardan kaydı olduğu anlaşılan şüpheli şahıs “Nitelikli Dolandırıcılık” suçundan sevk edildiği adli  makamlarca tutuklanmıştır” denildi.

 Emniyet Müdürlüğü, konu hakkındaki açıklamasında ayrıca, “VATANDAŞLARIMIZIN KENDİSİNİ KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA ÜST DÜZEY GÖREVLİ OLARAK TANITAN VEYA DEVLET BÜYÜKLERİNİ TANIDIĞINDAN BAHİSLE HERHANGİ BİR VAADDE BULUNUN DOLANDIRICILARIN TUZAĞINA DÜŞMEMELERİ, BU ŞAHISLARA İNANMAMALARI, HİÇBİR KAMU ÇALIŞANININ BU ŞEKİLDE VATANDAŞLARDAN PARA VEYA MENFAAT TALEP EDEMEYECEĞİ, BU GİBİ ŞAHISLARI EMNİYET BİRİMLERİNE BİLDİRMELERİ HUSUSU KAMUOYUNA DUYURULUR. “ sözleri ile uyardı.