Büyük Menderes için Nihayet Harekete Geçiyorlar..!

Büyük Menderes için Nihayet Harekete Geçiyorlar..!

“Büyük Menderes İnisiyatifi Denizli Bileşeni” olarak bir araya gelen dernek ve platformlar, kirlilikten sonra kurumaya yüz tutan Büyük Menderes konusunda dikkat çekmek ve adımlar atmak üzere…

Yaklaşık bir yıldır sayfalarımızda yer verdiğimiz, kamuoyunun dikkatini çekmeye çalıştığımız Büyük Menderesin kirlilik ve kuraklık sebebiyle kuruması olayları, nihayet belirli bir topluluğu harekete geçirdi.

Büyük Menderes havzasında yaşayan insanların kurduğu dernek ve platformdaki kişilerin bir araya gelerek oluşturdukları “Büyük Menderes İnisiyatifi Denizli Bileşeni” Platformu bugün Pınarkent’te Çürüksu yanında öğleyin 13.00’de basın açıklaması yapacaklar.

Aynı anda Afyon, Uşak, Denizli, Aydın illerindeki platformlarında basın açıklaması yapacağı belirtilerek, “Bildiğiniz üzere Büyük Menderes Nehri Türkiye’nin 3’cü en kirli nehri. Bu kirliliğe bağlı olarak Büyük Menderes Havzasında ciddi boyutta Ekolojik-Ekonomik-Sağlık problemleri yaşanmaktadır. Şimdi de bu kirlik üzerine Büyük Menderes Nehrinin kuruması gündeme geldi. Bu havzada su yoksa hayat da olmayacaktır. Buna sessiz kalmamız mümkün değildir. Yoksa kaderimiz daha önce bu havzada var olan ve yok olan 20’yi aşkın medeniyet gibi olacaktır. İşte bu amaçla Afyon-Uşak-Denizli-Aydın illerindeki çevre dernekleri Büyük Menderes İnisiyatifi adı altında bir araya geldi. Amacımız Büyük Menderes Havzasını yaşanılır hale getirmek. Bu amaçla pek çok etkinlik yapılmasına karar verildi. Bunlardan ilki (yarın) 13 Temmuz saat 12:30 da dört ilde aynı anda basın açıklaması yapmak ve imza kampanyası başlatmak olacak. Bu doğrultuda biz Denizli’deki inisiyatif üyeleri olarak 13 Temmuz ( yarın) saat 12:30 da Pınarkent Mahallesinde yer alan Çürüksu bölgesinde basın açıklaması yaparak bu sürece start vermeye karar verdik. Katılımınız yarınlarımıza, çocuklarımızın geleceğine güvence ve destek verecek, bizleri güçlendirecektir. Sizleri bu süreci büyütmeye, beraber yürümeye davet ediyoruz.” Denildi.