Büyük Menderes için Kilometrelerce Pedal Çevirdiler

Büyük Menderes için Kilometrelerce Pedal Çevirdiler

Büyük Menderes İnisiyatifi (BMİ) gönüllüleri Afyonkarahisar’a bağlı Dinar’dan başlattıkları yolculuğun sonuna geldi.

Büyük Menderes İnisiyatifi (BMİ) gönüllüleri Afyonkarahisar’a bağlı Dinar’dan başlattıkları yolculuğun sonuna geldi. Aydın’a bağlı Buharkent’te noktalanan bisiklet turunda ‘İki teker Büyük Menderes için döner” sloganıyla Büyük Menderes nehrinin kirletilmesine dikkat çekildi. Gönüllülerden Erkan Atilla, Buharkent’te bulunan bir jeotermal tesisin önünde açıklama yaparak, yanlıştan dönülmesini istediklerini söyledi.
Birçok kentte kolu olan Büyük Menderes nehrinin kirletilmesine karşı çevre aktivistleri çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak imza kampanyası başlatan ekoloji örgütü Büyük Menderes İnisiyatifi (BMİ) şimdi de “İki teker Büyük Menderes için döner” sloganıyla Afyonkarahisar’dan başlattığı bisiklet turunu sonlandırdı. Dinar, Uşak, Çivril, Çal, Güney, Sarayköy, Buharkent rotasını kullanan Büyük Menderes İnisiyatifi (BMİ) gönüllüleri Buharkent’te jeotermal tesis önünde açıklama yaptı.

Zararlı Atık Sular Büyük Menderes Nehrine Akıtılıyor
Gönüllüler adına konuşan Erkan Atilla jeotermal tesisin zararlarını anlatarak, jeotermal tesisin köylülerin üretim alanlarına zarar verdiğini de söyledi. İncir üretimi yapan çiftçilerin rekolte düşüşü yaşadığını belirten Atilla bazı noktalarda da ağaçların kuruduğunu, kaçak akıntılar olduğunu, hatta zararlı suyun Büyük Menderes nehrine akıtıldığını vurguladı.

Aynı Enerji, Güneş Panelleriyle Sağlanabilir
Güneş görme süresi yüksek olan bir bölgede jeotermal tesise gerek olmadığını aynı enerjinin güneş panelleriyle de sağlanabileceğini belirten Erkan Atilla jeotermal suyun içinde bulunan zararlı gaz ve kimyasalların insan hayatını tehlikeye attığını belirtti.
4 gün süren tur boyunca geçtiğimiz günlerde başlatılan imza kampanyasına da destek çalışması yapıldı.