Buldan’ın Kurtuluş Günü, törenle kutlandı

Buldan’ın Kurtuluş Günü, törenle kutlandı

Buldan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101'nci yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Buldan’ın Düşman İşgali’nde kurtuluşunun 101. yıldönümü sabah saatlerinde kurtuluş simgeleyen top atışı ve camilerde sela okunmasıyla başladı.  Belediye Başkanı Mustafa Şevik, belediye meclis üyeleriyle birlikte İlçe Jandarma Komutanlığına teşekkür ziyaretinde bulunarak jandarma Komutanı Bekir Cinkara ile bir süre görüşerek sohbet etti. 

4 Eylül Buldan’ın düşman işgalinden kurtuluşunu 101.yıl dönümü kutlamaları  Alanyazı Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle devam etti. Törene,  Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali değirmenci, Bilda Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  İlçe Jandarma Komutanı Bekir Cinkara, Emniyet Müdür Vekili İmdat Bayram, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının ilçe temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.  

Belediye Başkanlığı Çelenginin, Belediye Başkanı Mustafa Şevik  tarafından Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından tören,  saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti. 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkan yardımcısı Ali Değirmenci yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Buldanlıların düşman işgalinden kurtuluşunun 101.yıl dönümünü kutladı. 

Konuşmasında Türk tarihinin şanı zaferlerle dolu bir tarih olduğunu vurgulayan  Başkan yardımcısı Ali Değirmenci, “1071  Malazgirt’te açılan bu coğrafyanın bizlere vatan olması için bu toprakları kutsal hale getirip Türkiye Cumhuriyeti’nin vatanı yapmak için Çanakkale Savaşlarında, Kurtuluş Savaşımızda, 15 Temmuz’da binlerce şehit verdik. Hala da vermeye devam ediyoruz. Yakın tarihte  Buldanlı bir kardeşimizi şehit vermiştik. Allah rahmet eylesin. Tabi 2023 yılı Türkiye Cumhuriyeti için çok önemli bir yıl. Cumhuriyetimizin 100. Yılını idrak ettiğimiz 2023 yılında Buldan’ımızın da kurtuluşunun 101. Yıldönümünü idrak ediyoruz. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, bu aziz vatanımız için fedai can eden bütün şehitlerimize ve gazilerimize bir kere daha rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz, mekanları cennet olsun. Zaferler kazanır ancak, ekonomi ile güçlendirilmezse, şehirlerin imarlarıyla takviye yapılmazsa o zaferler geçici olmaya mahkumdur. Bizlere düşende Büyükşehir Belediyemiz bir taraftan Buldan Belediyemiz bir taraftan Buldan’ımızı daha güzel bir hale getirmek, daha yaşanılır bir ilçe haline getirmek için canla başla çalışıyoruz.  Kısa bir süre içerisinde Buldan’ımıza Otogarı içinde barındıran Kültür Merkezimizi ve İtfaiye binamızı kazandıracağız. İstiyoruz ki Buldan’ımız zaten tarihi ile, tarım ürünleriyle yeşiliyle, temiz havasıyla Denizlimizin en güzel ilçelerinden bir tanesi. Ama Büyükşehir Belediyemiz, Buldan Belediyemiz el ele verip Buldan’ı daha güzel hale getirmek için, daha güzel yarınlara hazırlamak için , bizden sonraki nesillere daha güzel bir Buldan bırakmak için canla başla çalıştık, bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

BUGÜN BULDAN’IN GURUR GÜNÜ 

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, düşman işgalinden kurtuluşunun 101.yıl dönümünü kutladığımız 4 Eylül’ün Buldan’ın gururu günü olduğunu belirterek, “Tarihin hiçbir döneminde boyunduruk altında bulunmayacağını kanıtlamış bir millette mensup olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Milletimizin bağımsızlık ideali ve sevdası, kurtuluş savaşında gerçekleştirilmiş olduğu üzere her türlü maddi imkansızlığı yenebilmek ve zafere ulaşabilmek üzere yeterli olmuştur. Milli ve manevi değerlerini koruyabilmenin bir diğer adını da bağımsızlık koymuş olan necip Türk milleti bu değerlerine karşı girişilen saldırıları her defasında bertaraf etmiş, bu teşebbüs içerisinde bulunan güçlere kabusların ötesinde cehennemi yaşatmıştır. Hiç şüphesiz Türk milleti olarak yaşayabilmek, mutlu, huzurlu ve refah içerisinde bir hayat sürebilmek kendimizi tanıyıp başka milletve toplumlar içerisinde bize yaraşan, ileri düzeyde yerimizi alabilmemiz için milletimizin tarih sahnesine çıkışını, Cumhuriyetle bugünlere gelişini, kazandığı zaferleri , yetiştirdiği büyük adamları, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm devlet adamları ve kahramanlarını, gazilerimiz ve şehitlerimizi, ilim kültür, sanat ve medeniyet alanlarında ortaya koydukları eserleri, saygı duymak ve unutmamak, unutturmamak gerekiyor. Şu halde milletin hayat özlerini, dini ve milli kültürlerinin korunması, yaşaması, öğrenilmesi ve gelecek nesillere aktarılması işi;  Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle gençlerin işi olacaktır. Ben bu duygu ve düşüncelerle saygı değer hemşehrilerim Buldan’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunu yıl dönümünü kutluyorum” diye konuştu.

 ŞEHİTLER İÇİN MEVLİT OKUTULDU

Buldan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101.yıl dönümü dolayısıyla  Alanyazı Meydanı’nda  aziz şehitler için lokma hayrı yapıldı, mevlit okutuldu.