Buldan’da şarküteri ve aktarlar denetlendi 

Buldan’da şarküteri ve aktarlar denetlendi 

Budan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri,  tüketici sağlığını korunması ve gıda arzının korunması amacı ile şarküteri ve aktarları denetledi. 

Gıda denetim ekipleri tarafınca yapılan denetimlerde ürünlerin içerik ve etiket bilgileri, Tarım ve Orman Bakanlığı kayıt numarasının olup olmadığı tavsiye edilen tüketim tarihleri uygun koşullarda muhafaza edilip edilmediği gibi gıda güvenliği ve insan sağlığına yönelik kriterlerin uygulanıp uygulanmadığı denetlendi.

Denetimler esnasında numunesi alınan ürünlerde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmesi durumunda, ilgili firmalara para cezası uygulanacağı bildirildi. 

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, vatandaşların sağlıklı ve uygun koşullarda alışveriş yapabilmesini sağlamak amacıyla denetimlerini arttırdıklarını hatırlatarak, ”Vatandaşlarımızın sağlıklı hijyen koşullarına uygun gıda tüketmesini sağlamamız için zabıta ekiplerimiz, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından sürdürüyor. Ekiplerimiz bugün İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleriyle birlikte şarküteri ve aktarlarda etiket ve izlenebilirlik denetimlerini gerçekleştirdi.  Vatandaşımızın sağlığını riske edecek üretim ve satışlara kesinlikle göz yumulmayacaktır. Halkın sağlığı ile oynanmasına ve gıda terörüne izin vermeyeceğiz” dedi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serdal Uğur, denetimlerin devam edeceğini belirterek, “Vatandaşlarımız, gördükleri olumsuz durumlar ile ilgili İlçe Müdürlüğümüze veya Alo gıda 174 numaralı telefon ihbar hattına ihbarda bulunabilirler” diyerek çağrıda bulundu.