Buldan’da ortak yaşam alanlarında kuru otlar temizleniyor

 Buldan’da ortak yaşam alanlarında kuru otlar temizleniyor

Buldan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yol kenarlarında, park ve bahçelerde hem görüntü kirliliği, hem de yangın riskine karşı kuru otları temizleme çalışması yürütüyor.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in talimatları doğrultusunda Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri,  aşırı sıcak dolayısıyla boş arsalarda, duvarlarda, kaldırımlarda, mahalle aralarındaki yeşil alanlarda kuru otları temizleme çalışması başlattı. Büyüyerek görüntü kirliliği oluşturan ve kuruyan otların daha kolay yangın çıkmasına neden olacağı için temizleme çalışmasının Kırandamı ve Kadıköy mahallelerinde gerçekleştirildiğini belirten Başkan Şevik, çalışmaların ilçe genelinde devam ettiğini vurguladı.

Başkan Şevik,”Yapılan çalışmalar ile hem dinlenmek, temiz hava almak veya aileleriyle güzel vakit geçirmek isteyen vatandaşların uğrak yeri olan park ve yeşil alanlar çok daha nezih ve temiz bir görünüme kavuşuyor hem de yangın tehlikesini önlemiş oluyoruz.  İlçemizin ortak yaşam alanlarında büyüyen otlar görüntü kirliliğine neden oluyordu. Hem görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak, hem de kuruyan otlar yangın riskini arttırdığı için ekiplerimiz tarafından temizlik çalışması yapılıyor. Mahallelerimizde çalışmalarımızı ihtiyaç duyulan bölgelerde yaygınlaştırarak temizlik çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.