Buldan’da hiç kimse yalnız değil!

Buldan’da hiç kimse yalnız değil!

Buldan’da  “Beşikten mezara kadar sosyal belediyecilik” anlayışı ile çalışmalarına devam eden Belediye Başkanı Mustafa Şevik, sosyal hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.

Sosyal belediyecilik anlayışını titizlikle sürdüren Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  doğumdan ölüme kadar her alanda vatandaşına destek olmayı görev edindiğini söylüyor.   2007-2014 ilk başkanlık döneminde “Sosyal Market”i kurarak sosyal belediyecilik anlamında öncülük eden Başkan Şevik, Hayata geçirdiği ‘Sosyal Hizmet” projesiyle de bir ilke imza attı.  

Belediye bünyesinde oluşturan “Sosyal Hizmet”  ekipleri, mahalle mahalle gezerek; yaşlı, hasta ve ihtiyaç sahiplerinin kapısını çalıyor. Rutin ev ziyaretleri yapılıyor, ihtiyaçlar belirleniyor sıkıntılar giderilmeye çalışılıyor. Yemek yardımının dışında, erzak, ev eşyası, kıyafet, tekerlekli sandalye ve yakacak olmak üzere her türlü katkı sağlandığını açıklayan Başkan Şevik, “ dört kişiden oluşan iki ayrı Sosyal Hizmet ekibi,  rutin ev ziyaretleri yaparak, yaşlı, hasta ve ihtiyaç sahiplerinin kapısını çalmaya devam edecek. Ekiplerimiz ziyaret ettikleri evin ve ailenin durumunu da takip ederek, gerektiğinde odun, kömür, erzak, eşya, kıyafet ve eğitim gören çocukları var ise kırtasiye malzemesi desteği sağlıyoruz” dedi.

Sosyal Market ile ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürürken, yakını vefat eden ailelerin acılarını paylaşmak amacıyla taziye çadırı uygulamasını da hayata geçirdiklerinin altını çizen Başkan Şevik, “Beşikten mezara kadar sosyal belediyecilik” anlayışı ile hizmet verdiklerini vurguladı. Yeni doğan bebekler için “Hoş Geldin Bebek” projesiyle de ailelerin mutluluklarını ortak olan Başkan Şevik,  “Buldan’da hiç kimse kendini yalnız hissetmeyecek” diye konuştu.