Buldan'da Hayvan Barınağı Tamamlandı

Buldan'da Hayvan Barınağı Tamamlandı

 Buldan Belediyesi Can Dostlar Kedi ve Köpek Misafirhanesi 29 Ekim’de sevimli dostlarını ağırlamaya başlayacak. 

Buldan Belediyesi tarafından Yeni Mahalle’ye yapılan ve bölgenin en doğal barınağı olan Can Dostlar Kedi ve Köpek Misafirhanesi, Cumhuriyetin İlanının 100.yıl etkinlikleri kapsamında 29 Ekim’de açılışı gerçekleştirilecek. 

BÖLGENİN EN DOĞAL BARINAĞI 

Mevcut barınağın sokak canları için oldukça sağlıksız olduğunu dikkat çeken Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Mevcut barınak konumu itibariyle yazın çok sıcak, kışın ise çok soğuk oluyordu. Barınağımızda misafir ettiğimiz can dostlarımız için oldukça sağlıksız idi. Ayrıca yol kenarında olması nedeniyle can güvenlikleri de sağlanamıyordu. Yeni barınağımız ağaçların arasında oldukça geniş bir alan. Doğal malzemelerden yapılan kedi ve köpek kulübeleri ile hasta ve yaralı can dostlarımızın bakımının yapılacağı klinikten oluşuyor. Ayrıca, serbest dolaşım alanının da bulunduğu yeni barınağımız, can dostlarımız için oldukça sağlıklı bir ortam sunacak.  Can Dostlar Kedi ve Köpek Misafirhanemizi Cumhuriyetin İlanının 100.yılını kutladığımız 29 Ekim’de hizmete girecek, misafirlerini ağırlamaya başlayacak” dedi.

CAN DOSTLAR MİSAFİRHANESİ 

Can dostların bakım ve tedavilerini yaparak, daha rahat yaşamaların sağlanacağı Buldan Belediyesi Can Dostlar Kedi ve Köpek Misafirhanesi’nde esas olanın  can dostların kalıcı bir yuvaya sahip olmaları olduğunu dikkat çeken Başkan Şevik,”Buldanlı vatandaşlarımız buraya çok rahatlıkla gelip ziyaret edebilecekler.  Bizim asıl  gayemiz, can dostlarımıza kalıcı sıcak bir yuvaya kavuşturmak olacak” diye konuştu.  

Cumhuriyetin İlanının 100.yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlandıklarını da vurgulayan Başkan Şevik,  100.yıl etkinlikleri kapsamında belediyenin önemli yatırımlarının da açılışını gerçekleştireceklerini hatırlatarak, 29 Ekim’de  Buldan Belediyesi Can Dostlar Kedi ve Köpek Misafirhanesi ile birlikte Alparslan Türkeş Parkı ve Dr. Behçet Uz Konuk evini de hizmete açacaklarını açıkladı.