Buldan’da festival hazırlıkları sürüyor

Buldan’da festival hazırlıkları sürüyor

Buldan’da her yıl renkli görüntülere sahne olan Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali’nin 21.si bu yıl 11-12-13 Ağustos tarihlerinde düzenleniyor.

Buldan Belediyesi tarafından bu yıl 21.si düzenlenecek olan Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları festivali için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.  Festival alanı ile ilçenin restore edilen sokaklarında bakım, onarım ve temizlik çalışması gerçekleştiren Belediye ekiplerinin hummalı çalışması devam ediyor.  3 gün boyunca bir kültür şölenin yaşanacağını belirten Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Denizli’nin en büyük festivalinde hemşerilerimizi ve misafirlerimizi ağırlamak için gün sayıyoruz” dedi.

11 Ağustos Cuma günü, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve kortej yürüyüşü ile başlayacak olan 21. Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali’nin açılış programının, Buldan Belediyesi tarafından sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulamasının yapıldığı ve bir dönem bölgenin en büyük çarşısı olan tarihi alanda yapılacağını açıklayan Başkan Şevik, “Bu yıl festival açılış programımızı tarihi sokaklarımızda gerçekleştireceğiz. Tarihi sokaklarımız, Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan defile ile DENFOD üyelerinin fotoğraf sergisine de ev sahipliği yapacak. Festivalin ilk günü, Alanyazı Meydanı’nda Hakan Eyiden ve Nigar Muharrem konseri ile sona erecek” dedi.

Kolpa ve Ali Kınık konser verecek

Festivali’nin ikinci gününde ise Yemek ve Dokuma yarışmaları düzenlenecek. Nuri Akın Parkı’nda saat 13.00’de başlayacak etkinlikler gün boyu sürecek. Festival’in ikinci günü Kolpa 3. gününde ise Ali Kınık konserlerinin olacağını açıklayan Başkan Şevik, “Festival hazırlıklarımız sürüyor. İlçe merkezinde hummalı bir çalışma yürüten belediye ekiplerine teşekkür ederim” dedi.

PEHLİVANLI KAVŞAĞI İLÇE TRAFİĞİNİ RAHATLATTI

Sık sık trafik kazalarıyla gündeme gelen Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki Pehlivanlı Kavşağında yapılan düzenleme ile hem ilçe trafiğinin rahatladığını hem de olası kazaların önüne geçildiğini belirten Başkan Şevik, “Festival öncesi kavşakta yapılan düzenleme için Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan’a ve ekibine teşekkür ederim” diye konuştu.