Buldan’da 30 Ağustos Zafer Bayramının 101.Yılı Kutlandı

Buldan’da 30 Ağustos Zafer Bayramının 101.Yılı Kutlandı

Buldan’da  “30 Ağustos Zafer Bayramının 101.yıl dönümü Alanyazı Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Alanyazı Meydanı’nda düzenlenen törene, Kaymakam Tayfun Deli, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Belediye Meclis Üyeleri ile kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler vatandaşların katıldı.

Atatürk Anıtı’na Buldan Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam eden 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Garnizon Komutanlığı’nda görevli Jandarma Astsubay Çavuş Yusuf Çiper yaptı. Atatürk Anıtında düzenlenen tören öğrenciler tarafından da şiirler okunmasıyla sona erdi. 
 Atatürk Anıtı’nda düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninin ardından Kaymakamlık Makamında Kaymakam Tayfun Deli ve Belediye Başkanı Mustafa Şevik tarafından tebriklerin kabul edildi.

KAYMAKAM TAYFUN DELİ VEDA ETTİ

Son Kaymakamlar Kararnamesi ile İller İdaresi Genel Müdürlüğüne Şube Müdürü olan atanan Buldan Kaymakamı tayfun Deli, “Aziz milletimizin bağımsız yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan ettiği 30 Ağustos Zaferi’nin 101.yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz. Tarihin kaydettiği ender zaferlerden birisi olan 30 Ağustos Zaferi, milli birliğini muhafaza eden bir milletin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının tarihi bir ispatı olmuştur” diyerek Buldanlıların Zafer Bayramı’nı kutladı.  30 Ağustos Zafer Bayramı töreninin kendisinin Buldan’daki son töreni olduğunu da belirten Kaymakam Tayfun Deli, “Buldan’da görev yaptığım süre içerisinde desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim.  Buldan’dan memnun ayrılıyorum” diyerek Buldanlılara veda etti.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  Buldanlı hemşehrilerinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak, “Bu zafer, en zor şartlarda milletimizin yeniden dirilişinin, yeniden ayağa kalkışının, yeniden geleceğine sahip çıkışının sembolü olmuştur. Tarihimizin en önemli dönüm noktası ve milletimizin hürriyet ve bağımsızlık fikrinin ölmez bir abidesi olarak tarihteki yerini alan 30 Ağustos Zaferi, aynı zamanda bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir, örnek olmuştur” dedi.