Boşaltılan bina mahalleyi tedirgin ediyor

Boşaltılan bina mahalleyi tedirgin ediyor

Denizli’de 3 yıl önce depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan il milli eğitim müdürlüğü binası için alınan yıkım kararına rağmen henüz bir adım atılmadı.

Denizli’nin Merkezefendi ilçesine bağlı Sırakapılar Mahallesi’nde 1990 yılında 2 katlı anaokulu olarak temeli atılan ancak sonrasında planı değiştirilerek 7 katlı bir binaya dönüştürülen yapı, 1992 yılında il milli eğitim müdürlüğü binası olarak hizmete açıldı. Bina, 2020 yılında yapılan deprem testlerinin ardından depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltıldı. Yıkım kararının olmasına rağmen 3 yıldır yıkılmayı bekleyen binanın sıva ve tuğlalarında, belirgin hasarlar ortaya çıktı. Zaman zaman madde bağımlılarının da girerek zarar verdiği bina, yanındaki okulda eğitim gören yüzlerce çocuk ve işlek noktadaki konumu nedeniyle mahalleli için tehlike oluşturmaya başladı. Çocukları için endişelenen veliler ve mahalle sakinleri, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem sonrasında artan endişe nedeniyle yıllardır bir şey yapılmadan beklenen binanın yıkılmasını istedi.

“Bu binanın en kısa sürede yıkılmasını istiyoruz”
Son zamanlarda binanın madde kullanıcılarının uğrak mekanı haline geldiğini ve binanın güvenliğinin biran önce alınmasını isteyen mahalle sakini Osman Keser, "Bu mahallede oturuyorum. Bu bina uzun süredir boş bir şekilde duruyor. Bu binanın en kısa sürede yıkılmasını istiyoruz. Bildiğim kadarıyla bu binanın yıkım kararı var. Çocuklar için tehlikeli saçıyor ve madde kullanıcıları da bina içerisinde barınıyor. Tabi bina dayanıksız olduğu için öğrenciler taşındı ve faaliyeti durduruldu. Her an yıkılabilir ve bu yüzden de yeşil bir alana çevrilirse hem çocuklar hem de mahalleliler için daha iyi olacak. Yetkililerden en kısa sürede buranın yıkılıp, yeşil alan edilmesini talep ediyoruz" dedi.

“En ufak bir deprem olsa yıkılabilir ”
Mahallesinde bulunan binanın yanından her gün geçmek zorunda olduğunu ve mevcut tehlike nedeniyle yıkılması gündemde olan binanın yerine yeşil bir alan yapılmasını istediklerini belirten Azranur Bayer ise “Uzun süredir bina boş duruyor. Yanında okul bulunuyor ve işlek olan caddenin yanında tehlikeli bir durum oluşturuyor. En ufak bir deprem olsa yıkılabilecek bir potansiyeli var. Yıkılsa çok iyi olur ama en azından bir güçlendirme çalışması yapılması gerekiyor. Bu bina yerine yeşil bir alan yapılmasının daha güzel olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.(İHA)