Beşiktaş- Denizlispor maçı ve sonrası

Beşiktaş- Denizlispor maçı ve sonrası

Yukatel Denizlispor deplasmanda karşılaştığı Beşiktaş’a 1-0 mağlup oldu ve yenilgiyle milli maç arasına girildi.

Yukatel Denizlispor deplasmanda karşılaştığı Beşiktaş’a 1-0 mağlup oldu ve yenilgiyle milli maç arasına girildi.

Son haftalarda kazanan Beşiktaş yükselişe devam etmek Denizlispor’da en azından bir puanla karşılaşmadan ayrılmak arzusundaydı.  Defansı önde kuran horozlar Beşiktaş’a fazla alan bırakmadan çok koşarak kalesine yaklaştırmadan maçı sürdürdü bu arada bulduğu pozisyonlarda da rakip kaleye gitmeye çalıştı.

Geride Mustafa Yumlu , Burak Yılmaz’a şut attırtmadan maçı bitirdi, Isaac Sackey ise daha önceki maçlardakinin aksine süper oynadı , pas yaparken bacakları titremeden tüm pasları olumlu kullandı. Murawski bitmek tükenmek bilmeyen enejisi ile sahada ayak basmadık yer bırakmadı.  Tiago Lopez , sağ kanatta ileri koştu ancak yenilen golde pozisyon hatası yapınca N’kodu golü attı.

Ancak şunu ifade etmeliyim ki Hugo Rodellaga bu takımın en az yarısı. Rakip kim olursa olsun zorluyor ve gol pozisyonu buluyor, saha içinde arkadaşlarına nerede duracaklarını ve nereye oynayacaklarını bile söylüyor.

Isaac Sackey , karşısında Atiba Hutcihson gibi oyuncuya karşı oynadı ki alanın Türkiye’de en iyisi ona rağmen oldukça iyi ve olumlu mücadele etti. Daha önceleri kendisini çok eleştirmiştim sanki bana nazire yaptı.

İyi oynarken sakatlanması, İsmail Aissati’nin yüzüne şiddetli çarpan top sonrası oluşan görme sorunu dolayısı ile oyundan çıkmak zorunda kalmaları iyi olmadı. Ancak Hadi Sacko gene hiçbir şey yapmadan maçı tamamladı.

Beşiktaş maçında Denizlispor oynaması gerektiği gibi oynadı , puan ya da puanlar alabilirdi ama olmadı. Ancak dirençli ve iyi oyun ilerisi için umut verdi.

Çok eleştirilen Olcay Şahan bu maçta Denizlispor’un en çok kilometre kaydeden 3. Oyuncusu oldu.

Sezon başındaki kamplarda bulunmayan bulunsalarda iyi çalışmayan oyuncuların form tutması zor oluyor maalesef. Sakatlık problemi ve uzun süre oynamamasına rağmen Mustafa Yumlu ,ekstra çalışmalar ile iyi yaşam tarzı ile sanki futboldan hiç uzak kalmamış gibi oynuyor.

Takım çok koştu ve benim izlediğim maçlar içinde en çok pas alış verişi yaptığı ve alan daraltmaları iyi oynadığı bir maç oldu.

Takımın bu mücadele ve kazandığı tempo ilerisi için umut verdi. Teknik Direktör Mehmet Özdilek maç sonu açıklamalarında devre arasında yapılacak transferler ve takımla yapacakları çalışmalar sonrasında takımın bu ligde olmaya devam edeceğini söyledi.

Tabi bu yazıyı yazarken izlenimlerime rağmen , siz değerli okuyucularımızı doğru bilgilendirmek adına bazı istatistiklere de ulaştım ve yanılmadığı gördüm.

Maçın bitiminde baktığımızda Beşiktaş toplam 108.688 Mt koşarken Denizlispor 110.477 Mt koşmuş. Yani bu demekki Denizlispor bu sezon ilk defa bir maçta rakibinden fazla koşmuş. Diğer kazandığı maçlarda bile rakiplerinden koşu mesafesi azdı.

Maçın en çok koşan oyuncuları Muhammed Elnenny, Atiba Hutchinson, Rebocho Beşiktaş takımından, Denizlispor ‘da ise en çok koşan  üç oyuncu ise Murawski, Lopez ve Olcay Şahan oldu.

Murawski aynı zamanda 11.611 Mt. İle sahanın en çok koşan oyuncusu olmuş.  Baktığım koşu mesafeleri, sprintler, uzun ve kısa olmak üzere hepsinde Denizlispor rakibinden daha fazlasını yapmış . Belki bu maç kaybedildi ancak umutlar yeşerdi bana göre.

Mehmet Özdilek geldiğinden beri Fenerbahçe, Beşiktaş,Sivaspor ve Gençlerbirliği ile oynadı. Bu hangi takım olursa olsun Fenerbahçe ve Beşiktaş’a yenilebilir , Kaybedilen Demir Grup Sivasspor ise Süper Ligin şu anki lideri , Süper Lige yeni çıkmış , kadrosunu yeni kurmuş Denizlispor kendisi gibi bu sezon lige çıkan Gençlerbirliğini ise yendi.

Bu milli maç arasında günde çift idmanla hazırlanacak takım sanırım Rizespor maçı ile çıkışa geçer. Yok eğer o maç taraftar önünde kaybedilirse kimse takımın ne kadar koştuğuna da , çalıştığına da bakmaz acımasızca eleştirir.

Anladığım kadarı ile sezon başı kamplarında yeterli çalışma ve yükleme yapılmamış, yeterli yüklemeyi almayan futbolcular çabukluklarını konuşturup, kaleci Adam’ın kurtardığı penaltılar sayesinde alınan puanlar ile lige iyi giriş yapmalarını sağlamış. Sonra diğer takımlar yükleme ağırlığından kurtulunca zorlanmaya başladılar. Mehmet Özdilek sezon başı kadar olamasa da gen futbolculara adale attırmayacak kadar yükleme yaparak rakibinden daha fazla koşar hale getirmiş takımı. Bundan sonrasını hep beraber göreceğiz.

Bu arada Teknik direktörlerin düzenlediği basın toplantılarına kalan tek Denizli'den gazeteci ben olunca orada Beşiktaş muhabirleri ile hocayı beklerken maçı değerlendirdik. Denizlispor'u beklemedikleri kadar iyi bulduklarını ancak sonradan oyuna girdiğinde ortalığı karıştıran Beşiktaş defansına zor anlar yaşatan Recep Niyaz'ın nasıl oynamadığına bu takımda şaşırdıklarını söylediler.

Bu gün Başkan Yardımcısı Taner Atilla’nın ani istifası ile çalkalanan Denizlispor camiasının artık maçları kazanmaktan başka çaresi kalmadı.

Ya maçlarını kazanıp düzlüğe çıkarlar , ya da çalkantıda Alabora olurlar. Dileyelim maçları kazansınlar. Sağlıklı kalın.