BASKETBOL HEYECANI MERKEZEFENDİ YÜKSEKÇITA İLE YAŞANACAK

BASKETBOL HEYECANI MERKEZEFENDİ YÜKSEKÇITA İLE YAŞANACAK

Merkezefendi Belediyesi ile Yüksekçıta Okulları iş birliğine gitti. Yüksekçıta Okulları Basketbol Takımı, Türkiye Basketbol 2. Ligi’ne ‘Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Okulları Basketbol…

Merkezefendi Belediyesi ile Yüksekçıta Okulları iş birliğine gitti. Yüksekçıta Okulları Basketbol Takımı, Türkiye Basketbol 2. Ligi’ne ‘Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Okulları Basketbol Takımı’ adıyla ‘Merhaba’ diyor.

İmzalanan iş birliği protokolünde konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Hem Merkezefendimiz hem Denizlimiz takıma sahip çıkacak. Bütün maçlarını inşallah bu takım kapalı spor salonunda dolu tribünlere oynayacak” dedi. Başkan Subaşıoğlu aynı zamanda Denizlilileri 14 Ekim’de Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda oynanacak ilk maça davet etti.

Sporun ve sporcunun dostu Merkezefendi Belediyesi, Denizlililere yeni bir heyecan yaşatacak. Birçok başarıya imza atan Yüksekçıta Okulları Basketbol Takımı ile Merkezefendi Belediyesi iş birliğine gitti. Bu çerçevede imzalanan iş birliği protokolüyle Yüksekçıta Okulları Basketbol Takımı, Türkiye Basketbol 2. Ligi’ne ‘Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Okulları Basketbol Takımı’ adıyla ‘Merhaba’ diyecek.

Merkezefendi Belediyesi’nde düzenlenen protokol törenine Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Müdür Vekili Tayfun Güven, Yüksekçıta Spor Kulübü Başkanı Arda Onur Koçak, Yüksekçıta Okulları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Emek, Basketbol Takımı Koçu Abbas Bakırcı ve oyuncular katıldı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, imza töreninde yaptığı konuşmada “Bugün Denizli ve Merkezefendi için spor ve basketbol konusunda önemli bir adım atmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. İnşallah Yüksekçıta Spor Kulübü, Gençlik Spor Müdürlüğü ve Merkezefendi Belediyesi olarak protokollerimizi imzalayarak çok önemli bir iş birliğine imza atmış olacağız. Bugün bir besmele çekiyoruz, start veriyoruz. Her şey den önce çok güzel bir gecenin sabahındayız. Dün A Milli Futbol Takımımız ve A Milli Basketbol Takımımız çok ciddi galibiyetler alarak bizleri mutlu etti. İnşallah bizler de Merkezefendi ve Denizli olarak yeni bir takımla, basketbol sporuna adım atıyoruz” dedi.

“EKONOMİ BAKANIMIZ NİHAT ZEYBEKCİ’YE DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM”

Başkan Subaşıoğlu, açıklamalarında verdiği desteklerden dolayı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye de teşekkür etti. Subaşıoğlu, “Geçtiğimiz günlerde yaptığımız çalışmalar neticesinde gerek Merkezefendi Belediyesi gerekse Yüksekçıta Spor kulübü olarak basketbol federasyonuna gerekli müracaatlarımızı yaptık. Kurumsal çalışmalarımızı tamamladık. Çok büyük bir memnuniyetle Türkiye Basketbol Federasyonu nezdinde Denizli’nin bir basketbol takımının olması büyük bir kabul gördü. Ben her şeyden önce Basketbol Federasyonumuza çok teşekkür ediyorum. Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Spor Kulübü A Takımını 2. lige kabul ettikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Bu konuda bizleri baştan beri destekleyen Sayın Bakanımız Nihat Zeybekçi’ye de baştan bir teşekkürü borç biliyorum” ifadelerine yer verdi.

“DENİZLİ BASKETBOLU SEVİYOR”

Denizli’nin geçmişe bakıldığında basketbola olan ilgisini anlatan Merkezefendi Belediye Başkanı Subaşıoğlu, “Basketbolda Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Okulları Basketbol takımı artık Denizli’nin tek takımı… Bizlerin bu basketbol takımıyla ilgili bir hedefi var. Her şeyden önce biz basketbol takımımızı şehrin hafta sonu eğlencesi olarak lanse ediyoruz. Bugün diyoruz ki ‘Artık Merkezefendi’de ve Denizli’de bu şehrin hafta sonu eğlencesi Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Basketbol Takımı olacaktır. Bizim için çok çok önemli. Denizli basketbolu seviyor. Daha önce bu konuyla ilgili çalışmaları biliyorsunuz. Emeği geçen Denizli Basket’teki bütün yöneticilere, bu işe gönül vermiş bütün hemşerilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah onların bırakmış olduğu yerden biz alıp bu çıtayı daha yükseğe koymak üzere bir gayret içerisinde olacağız” diye konuştu.

“ALT YAPIYA DESTEK”

Subaşıoğlu, açıklamalarında basketbol takımının alt yapısına da destek verileceğini kaydederek, “Yüksekçıta Spor Kulübü ile beraber iş birliği içerisinde olmamızın sebeplerinden bir tanesi de Denizlili gençlerin basketbola adım atmasını sağlamak. Hedeflerimizden bir tanesi de budur. Burada takım oyuncularımız var. Önümüzdeki günlerde takıma yeni katılan arkadaşlarımızın imza törenlerini de yapacağız. Sadece bir A Takımı ve Merkezefendi Belediyesi iş birliği değil. Ayrıca Yüksekçıta Spor Kulübünün bütün alt yapılarıyla ilgili bir iş birliği olacak. U11’den başlayıp U18’e kadar devam eden bir iş birliği protokolüne imza atıyoruz. Merkezefendi Belediyesi için basketbol artık bugünden sonra en çok yatırım yapılacak spor dalı olmuştur” dedi.

“MAÇLAR RECEP YAZICIOĞLU SPOR SALONU’NDA OLACAK”

Müsabakaların Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda yapılacağını açıklayan Subaşıoğlu, “Maçlarımızı Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün Recep Yazıcıoğlu Kapalı Spor Salonunda yapacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. En başta Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ahmet İbanoğlu hocamıza çok teşekkür ediyorum. Onların katkısı bu konuda çok büyük oldu. Bu takımın artık mekânı var. Recep Yazıcıoğlu Kapalı Spor Salonu Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Okulları Basketbol Takımı’nın bundan sonraki mekânıdır. Hayırlı olmasını diliyorum. İlk maçımız 14 Ekim günü Bilecek Belediyespor ile yapılacak. Bütün vatandaşlarımızı bu ilk maçımıza davet ediyorum. Biz inanıyoruz ki hem Merkezefendimiz hem Denizli’miz bu takıma sahip çıkacak. Bütün maçlarını inşallah bu takım kapalı spor salonunda dolu tribünlere oynayacak” diye konuştu.

İMZALAR ATILDI

Düzenlenen törende Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nun açıklamalarının ardından imzalar atıldı. Başkan Subaşıoğlu, yeni sezonun da hayırlı olmasını diledi.