Başkan Şevik: 20.sosyal tesisi helvacılara yapacağız

Başkan Şevik: 20.sosyal tesisi helvacılara yapacağız

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, verdiği sözleri bir bir yerine getiriyor. Helvacılar Mahallesi’nde yol yapım, bakım ve sosyal tesis alanında incelemelerde bulundu.

İlçe genelinde sürdürülen faaliyetleri yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mustafa Şevik, MHP İlçe Başkanı İbrahim Aksüt ve Belediye Fen İşyeri Müdürü Adil Cabaroğlu ile birlikte Helvacılar Mahallesi’ne giderek Muhtar Selahattin Yeşildağ ile bir araya geldi. 
Alt yapı yetersizliği nedeniyle bozulmaların olduğu ve ulaşımı olumsuz etkilediği ge Helvacılar Mahallesi ile Güroluk Mahallesi’ni birbirine bağlayan meydanda devam eden yol yapım ve parke taşı döşeme çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Şevik, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Yolun en kısa zamanda tamamlanarak meydanda düzenleme yapılacağının sözünü veren Başkan Şevik, “Ne söz verdiysek bir bir yapıyoruz. Helvacılar Mahallemizi Güroluk Mahallemize bağlayan yaklaşık 1300 metrelik Keskin Sokak ile meydanda bakım ve parke taşı döşeme çalışmasını başlattık. Bu bölgede alt yapı yetersiz olduğu için yağmur suları yolda bozulmalara neden oluyor. Muhtarımıza verdiğimiz sözü yerine getiriyor 3. Kez yapıyoruz. Kavurucu sıcakta Buldan’ımız için çalışan tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yol çalışmasının devam ettiği Helvacılar Mahalle Muhtarı Selahattin Yeşildağ, Başkan Şevik’e teşekkür etti. Yoğun yağışlarda meydana gelen bozulmalardan dolayı ulaşımda büyük sıkıntıların yaşandığını söyleyen Muhtar Yeşildağ, “Bu bölgede alt yapı yetersiz olduğu için yolda sık sık bozulmalar oluşuyor. Mahalle sakinlerimizin isteği doğrultusunda yolda 3.kez çalışma başlatan Belediye Başkanımız Şevik’e ve ekibine teşekkür ederim” diyerek mahalle sakinlerinin her yağmurda yaşadığı sorunu dile getirdi. 

“20. SOSYAL TESİSİMİZİ HELVACILAR’A YAPACAĞIZ”
Muhtar Selahattin Yeşildağ ile mahallede yapılacak yatırımları değerlendiren Başkan Şevik, 20. Sosyal tesisi Helvacılar Mahallesi’ne yapacaklarını söyledi. Geçtiğimiz yıl tamamlanarak mahalle sakinlerinin hizmetine sunulan aşevinin bulunduğu alana yarı kapalı sosyal tesis yapılacağını açıklayan Başkan Şevik, alanda incelemelerde bulundu. 

Başkan Şevik, “Bugün muhtarımızla bir araya gelerek mahallemizde yapılacak yatırımlarımızı konuştuk. Belediyemizin tüm imkanlarını eşit şekilde mahallelerimize paylaştırıyoruz. 2020 yılında Güroluk Mahallesi Sosyal Tesisini tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Ardından, Yenicekent Mahallemizin kangrene dönüşen pazaryeri ve sosyal tesis sorununu çözdük. Yarı kapalı pazaryeri ve sosyal tesisimizi tamamlayarak Yenicekentli vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bugün ise Dımbazlar, Beyler, Hasanbeyler, Hasanbeyler Mahallesi Körtepe Mevkii, Kaşıkçı, Kovanoluk, Bölmekaya, Mahmutlu, Derbent, Gülalan, Gölbaşı, Türlübey, Süleymanlı mahallelerine 1 er adet, Bozalan ve Karaköy’e 2 adet 14 mahallemize 17 adet sosyal tesis yapıyoruz. Sosyal tesislerimizin büyük bir bölümünü tamamladık. Çevre düzenlemelerinin ardından sosyal tesislerimizin açılışını gerçekleştireceğiz 20. Sosyal tesisimizi Helvacılar Mahallemize yapacağız. Şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu. 

Başkan Şevik daha sonra Kestane Deresi Mevkii’nde bulunan Kestane Deresi Cami’nin eksikliklerini yerinde tespit etti. Yarım kalan parke döşemesinin tamamlanması ve çevre düzenlemesinin yapılması için ekiplerine talimat veren Başkan Şevik, “Bu bölgede yapacağımız düzenleme ile burası, ilçemizin en güzel, sıcaktan kaçan hemşehrilerimizin serinlemek için tercih ettiği yeşil alanlarımızdan biri olan Kestane Deresine yakışır bir alan olacak. Cami ve çevresinde ışıklandırma yapılarak hem caminin görünürlüğünün sağlanacağını gibi, gece de mahalle sakinlerini rahatsız eden  görüntüler giderilmiş olacak” dedi.