Başkan Doğan; “Yepyeni ekosistemleri ilçemizde yaşatacağız”

Başkan Doğan; “Yepyeni ekosistemleri ilçemizde yaşatacağız”

Başkan Doğan; “Yepyeni ekosistemleri ilçemizde yaşatacağız”

İHA) - Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen ‘60+1 Proje Tanıtımı ve Bilgilendirme Programı’ında hizmete geçen ve hayata geçirilmesi planlan projeleri anlatan Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Şeniz Doğan, ilçenin sürekli yeşilleşen, gelişen ve güzelleşen bir ilçe olduğunu söyledi.

Göreve geldiği günden bu yana Merkezefendi’nin daha yeşil, daya yaşanabilir bir ilçe olması için çalıştığını belirten Şeniz Doğan, “Biz Merkezefendi'ye çok iyi bakıyoruz. Geçtiğimiz 5 yılda 119 yeni park yaptık. Yeşil alan metrekaremizi 892 bin metrekareden 1,5 milyon metrekareye çıkardık. Biz Merkezefendi resmine uzaktan baktığımızda yemyeşil bir dünya görmek için çalışıyoruz. Tabii bu yeşil alanların artırılması demek, atıl durumdaki bu alanların güvenliğini sağlamak demek, havasını değiştirmek demek. Hayat pahalılığına rağmen çok daha ekonomik hizmetlerimizle uzun ve keyifli vakit geçirmek demek” ifadelerini kullandı.

“Ranta değil halka açıyoruz”
“Yeşerdikçe Büyüyen Merkezefendi” konu başlığında yer alan projelerini anlatan Başkan Doğan, “Zindan Deresini, 6 mahallenin buluşma noktası olacak Özgürlük Parkı'na dönüştürüyoruz. 2 kilometre uzunluğunda 101 bin 800 metrekare alanı ranta değil halka açıyoruz. Mehmet Akif Ersoy, Alpaslan, Merkezefendi, Muratdede, İlbade ve Gümüşçay mahallelerinin kesişim noktası olan parkımız; yürüyüş yolu, bisiklet yolu, çocuk parkları, kamelyalar, oturma alanları ve seyir terası ile keyiflenecek. Lavanta Bahçesinden Şemikler Doğal Yaşam Parkı'na uzanan yaklaşık 2,5 kilometrelik alanı birleştirerek Lavanta Vadisi’ni oluşturuyoruz. Tamamlandığında 285 dönüm yeşil alana ulaşacağımız parkımız bakım gerektirmeyen kendi kendine yeten bir doğal alan olacak” şeklinde konuştu.

“Yepyeni ekosistemleri ilçemizde yaşatacağız”
Merkezefendi’nin Denizli için adeta oksijen deposu olacağını söyleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Farklı tür ve familyalardan, coğrafi bölgelere özgü bitki koleksiyonlarından oluşan açık-kapalı Botanik Park hayalimizi Merkezefendi'de yeşertmeye hazırlanıyoruz. Seraların da olacağı bu doğal alanlarda yepyeni ekosistemleri yaşatacağız. 7'den 70'e herkesin içinden çıkmak istemeyeceği bir bahçe tasarlayacağız. Hem ulaşım araçlarını tanıyıp hem de maddi kaygılar taşımadan keyifle vakit geçirebileceğiniz Gezginler Parkı’nı ilçemize kazandıracağız. Aynı parkın içerisinde simülasyonlarla desteklenmiş devasa bir uçak yer alacak. Bu parkta, vagonlarının hemşehrilerimizin cebiyle dost kafeler ve restoranlara dönüştüğü bir tren karşılayacak. Hemşehrilerimiz ailesiyle unutulmaz hatıralar biriktireceği bu park, ilçemize yeni bir soluk getirecek. Şemikler, Gümüşçay, Akçeşme ve Gültepe mahallelerini birbirine bağlayan 67 bin 254 metrekare alana Karaçay Parkı’nı yapıyoruz. Yine bu parkımızda da yürüyüş yollarından, dinlenme alanlarına, çocuk oyun alanlarından spor alanlarına kadar her şeyi düşündük” dedi.