BAŞBUĞ’UN BOZKURTLARI BİR ARAYA GELDİ

BAŞBUĞ’UN BOZKURTLARI BİR ARAYA GELDİ

12 Eylül Askeri darbesi ile Taş Medrese dedikleri Cezaevlerine giren, olmadık işkencelere maruz kalan ve gençliklerinin baharında çile çeken, bugünün Aksaçlı Ülkücüleri, geleneksel hale gelmeye…

12 Eylül Askeri darbesi ile Taş Medrese dedikleri Cezaevlerine giren, olmadık işkencelere maruz kalan ve gençliklerinin baharında çile çeken, bugünün  Aksaçlı Ülkücüleri, geleneksel hale gelmeye başlayan kutlamalarının 5. de bir araya geldiler. Ülkücü marşlarının ve Türklük şarkılarının söylendiği, Demirlerin dövüldüğü buluşma şölen havasında geçti.

Ak Saçlılar bu senede Veli Çıtışlı’nın ev sahipliğinde beşinci kez Tavas’da buluştular. Her sene Mayıs ayı başlarında (5 Mayıs Türkçülük Bayramı ile beraber) kutlanan ve geleneksel hale gelen  “Bağbuğun Bozkurtları” Taş Medreseliler buluşmasının beşincisi bu sene Mayıs ayının Mübarek Ramazan ayına rast gelmesinden dolayı Haziran ayının sonuna ertelenmesi ile 30 Haziran’da Tavas ilçesinde buluştular. Başbuğ’un Bozkutları bu yılda Veli Çıtışlı'nın Tavas'ta bulunan dağ evinde kutlandı. Yurdun dört bir tarafından gelen Yusufiyeliler hasret giderdi, anılarını tazeledi. Taş Medreselerdeki hüzün ve işkence dolu günler anlatıldı.

Bu yıl 29 ve 30 Haziran tarihlerinde bir araya gelen Ak Saçlılar, vefat eden ülküdaşlarını rahmetle anarken, bir arada olmanın da mutluluğunu doya doya yaşadılar. Şehir dışından gelen ülkücüleri dağ evinde ağırlayan Veli Çıtışlı ve tertip komitesindeki Denizlili Yusufiyeli  ülkücüler 2 gün birlikte olmanın ve hasret gidermenin tadını çıkardılar.

SÜLEYMAN ASLAN’A AF İSTEDİLER

Öte yandan, aslen Tavaslı olmasına rağmen, Aydın’da ikamet eden ve Ülkü Ocakları başkanlığı da yapan 12 Eylül Taş Medreselilerden Süleyman Aslan’ın Silah bulundurma suçundan dolayı Cezaevinde olmasından üzüntü içerisinde olan Ak Saçlılar, günlerdir gündemde olan af söylentilerinin ne hikmetse ülkücüler için işlemediğini dile getirerek, “12 Eylül İhtilali ile birlikte bizim gibi Taş Medreseye giren ve idam ile yargılanan Süleyman Aslan Başkanımız 1974 Kıbrıs Gazisidir.  Tek erkek evladı da askere gönderip, Güney Doğu’de şehit olmuştur. Böylesine kahraman ve dirayetli bir insan olan Süleyman Aslan başkanımız, silah bulundurmak suçundan tekrar cezaevine girmiştir. Kendisi halen hapiste bulunmaktadır. HDP-PKK’lılara çeşitli vesileler ile af çıkaranlar, ne hikmetse mevzu bize gelince el atmamaktadırlar. Bizler bu ülkeyi karşılıksız seven ülkücüler olarak; değerli arkadaşımız için de af çıkarılmasını istiyoruz” dediler.