Baro Başkanı İlhan, “Nihayet Seçimleri Yapacağız”

Baro Başkanı İlhan, “Nihayet Seçimleri Yapacağız”

Pandemi kısıtlamaları sebebiyle 4 kez ertelenen Denizli Barosu seçimleri bu hafta sonunda yapılacak. Yeniden aday olan Av. Müjdat İlhan, “Nihayet seçimlerimizi yapacağız. Tüm meslektaşlarımın…

Koronavirüs salgını sebebiyle, pandemi kısıtlamaları yüzünden 4 kez ertelenen Denizli Barosu’nun seçimleri bu hafta sonu 3 ve 4 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılacak. 4 adayın yarışacağı kongrede tekrar aday olan mevcut Baro Başkanı Müjdat İlhan, Gazetemiz Kulvar’a konuştu.

Baro Başkanı Av. Müjdat İlhan’ın açıklamalarının satır başlıkları şöyle;

BİZİ SİYASİLER HEP ENGELLEDİ

Av. Müjdat İlhan, baro seçimlerinin yapılacak olmasından son derece mutlu olduklarını belirterek, “2020 Ekim ayında yapamadığımız seçimin 4. Kararı 26 /27 Haziran, çoğunluk sağlanmadığı taktirde 3 /4 Temmuz idi. Önceden karar aldık, ama seçim yapamadık. Hukuken yapılanların yanlış olduğunu yazılı başvuru ile yaptıysak da, hukukun savunucusu olan bizler seçim yapamadık. Ama onlar yani siyasiler lebalep il ve ilçe seçimlerini yaptılar. İnsan sağlığı önde olması gerekirken, seçimi siyaseti ön plana aldılar. Çifte standartı öne aldılar.  

HAKKIMIZI YOLLARDA, MEYDANLARDA ARADIK

Biz de bunun hukuka aykırılığını dile getirdik. Yapılan yanlıştı. Hukukçular, Baro olarak yapılan düzenlemelerin kanuni olsa da, hukuki olmadığını, hukuku temsil etmediğini düşündüğümüz bu yanlış yasalara sesimizi yükselttik.  Kilometrelerce yürüdük. Ankara kapılarında bekletildik. Temel insani ihtiyaçlarımıza hükümetin polisi tarafından izin verilmedi. Polis, Ankara’ya avukatlardan mı koruyor anlamadık. Bu neyin aklıdır çözemedik. Sonra Atamıza şikayet ettik.  

Çıkarılan yasaların yanlışlığını anlatmak için siyasi temsilcilere gidelim diye randevu aldık. “Bu düzenlemeler ile siyasi kimlik ön plana çıkacak, meslekte ayrışıma sebep verecek, boralar bölünecek, işlevsel hale geçektir” diye tek tek anlattık. Meslektaşımız olan Denizli Milletvekili Cahit Özkan başta olmak üzere “bizi siyaset yapmakla eleştiren” siyasiler, kendilerinin en uçta olduklarını biliyorlardı. Yeni kurulan barolara üye bulamayınca, kimse gitmeyince zorla kayıt yaptırdılar. Sonra, bu ikinci baroya tahsis edilen baronun açılışına iktidar partisinden herkes gitti. Hani barolar siyaset yapıyordu. Biz haklı çıktık diyoruz, keşke haklı çıkmasaydık.

 HUKUKSUZLUK ALDI BAŞINI GİDİYOR

Hukuksuzluğun başına alıp gittiği bir dönemde, 7 ve 10 yaşındaki iki çocuğun kendilerine yapılan istismarı resim çizerek anlatmak zorunda kaldıkları Türkiye’de, Ensar Vakfı’nın çocuklara cinsel taciz ve tecavüz de bulunan üyelerinin olduğu bir Türkiye’de; kadın ve çocuğa tacizin ve kadın cinayetlerinin hat safhada olduğu bir dönemde, imza attığımız bir sözleşemeden ayrılışımız akılla, izanla anlatılacak gibi değildir. Üst üste yanlış yapıyor ve hayatiyete geçiriyoruz.

YENİLENMİŞ BİR KADRO İLE SEÇİME GİDİYORUZ

Denizli Barosu olarak göreve geldiğimizden bu yana çalışıyoruz. Bundan sonrada hizmet üretmeye devam edeceğiz.

3 ve 4 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan seçimlere 4 aday arkadaşımızla giriyoruz. Hizmet üreten, baroyu buralara taşıyan, bütün meslek büyüklerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu işler sorumluluk gerektiren  işlerdir. İşin ağırlığı ve koltuğun verdiği yükü taşıyabilmek önemli. Böyle olumsuz zamanlarda hizmet sorumluluk ve özveri gerektiriyor.

Bir önceki yönetimden 4 arkadaşımız yeni yönetimde var. 6 yeni arkadaşımız aramıza katıldı. Diğer organlarımızda da yenilikçi arkadaşlarımız geldiler. Seçime girdiğimiz yeni kadromuzda yüzde 60 gibi değişiklik var. Geçmiş dönemde hizmet üreten arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yenilere de başarılar diliyorum. Meslektaşlarımın kesinlikle seçimlere katılmalarını diliyorum. Geçmişte yaptıklarımız, yeniden seçilirsek yapacaklarımızın teminatıdır. Meslektaşlarımdan destek bekliyorum.