BARO BAŞKANI ANKARA’YA YÜRÜYOR

BARO BAŞKANI ANKARA’YA YÜRÜYOR

Başkan İlhan Ankara'ya yürüyüşü başlattı. Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Baro önünde yaptığı basın açıklaması ile Ankara yürüyüşünü başlattı. Basın açıklamasına, Merkezefendi Belediye…

AKP iktidarının Barolar üzerindeki baskısı ve yeni bir seçim sistemi üzerinde durması Baroları harekete geçirdi. Nisbi temsil meselesinin olamayacağını belirten Denizli Baro Başkan Müjdat İlhan Ankara'ya yürüyüş başlattı. Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Baro önünde yaptığı basın açıklaması ile Ankara yürüyüşünü başlattı. Basın açıklamasına, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve baroya bağlı avukatlar destek verdi.

Basın açıklamasında konuşan İlhan, "65 yaş üstü avukatlarımız ofisine gidememenin kaygısını yaşarken baroların yapılarının, seçim sistemlerinin değiştirilmek istendiğini öğrendik. Masumca anlatılıp 'temsilde adaleti sağlayacağız' adı altında baroları kutuplaşan meslek kurumları haline getirmek istiyorlar. Yapısı değişen baroda belli bir sayıya ulaşabilen herkes baro kurabilecek. Peki o baroyu kendi iradesiyle seçen meslektaşları o kalıbın içerisine sokup kategorize etmeyecekler mi" dedi

BAROLARDA NİSBİ TEMSİL OLMAZ

Barolarda nisbi temsil olmayacağının altını çizen İlhan, "İcra heyetlerinde nisbi temsil olmaz. Meclislerde nisbi temsil olur. Baro meclisi kuracağız deseler onu da konuşuruz ama icra heyetlerinde nisbi temsil isteniyor. Dünyanın hiçbir yerinde baroların birden fazla yapıya bölündüğü görülmemiştir" diye konuştu.

Yürüyüşün detaylarını anlatan Başkan İlhan öncelikle geçmişte hayatını yitiren meslektaşların mezarlarını ziyaret ederek Pazartesi Ankara'da olacak şekilde bir güzergah izleyeceklerini söyledi.