Bakımsızlıktan yıkılan ağaçlar mezarlara zarar verdi

Bakımsızlıktan yıkılan ağaçlar mezarlara zarar verdi

Bakımsızlıktan yıkılan ağaçlar mezarlara zarar verdi

(İHA) – Denizli’nin Buldan ilçesi Kadıköy Mahalle Mezarlığında bulunan asırlık meşe ağaçlarından bazıları uzun süredir bakımsız kalması nedeniyle mezarların üstüne devrildi.

Çok eski bir tarihi olan Buldan’a bağlı Kadıköy Mahallesi Mezarlığında çok sayıda meşe ağacı bulunuyor. Pek çoğunun yaşı 100’ün çok çok üstünde olan ağaçlardan bazıları, uzun süredir bakım yapılmadığı iddiası nedeniyle devrildi. Devrilen büyük ağaçlar, mezarlardan bazılarına zarar verdi.

Bu ağaçların zaman zaman bakımdan geçmesi gerektiğini söyleyen mahalle sakini Yusuf Değirmen, “Bakımsız kalan ağaçların bir kısmı mezarların üstüne yıkıldı. Bazı mezarlar zarar gördü. Bu ağaçların bir kısmı zaman içinde çürüyor. Çürüyen ağaçların mezarlara zarar vermeden kesilmesi gerekiyor. Bazı ağaçların da budanması gerekiyor. Ancak bakım olmayınca ya da gecikince de devrilerek bu tür zararlara sebep oluyor. İlgililerden ricamız bu tür hoş olmayan görüntülerle karşılaşmamak için, her sene bu ağaçların kontrol edilmesi ve bakımdan geçirilmesidir” dedi.