BAĞCI’NIN İSMİ TEKRAR YERİNE VERİLMELİDİR

BAĞCI’NIN İSMİ TEKRAR YERİNE VERİLMELİDİR

Kale ilçesi eski belediye başkanı İsmail Yarımca, FETÖ davasından yargılandıktan sonra BERAAT eden Rektör Hüseyin Bağcı’nın isminin Kale ilçesindeki caddeye tekrar verilmesini istedi.

Kale ilçesi eski belediye başkanı İsmail Yarımca, FETÖ davasından yargılandıktan sonra BERAAT eden Rektör Hüseyin Bağcı’nın isminin Kale ilçesindeki caddeye tekrar verilmesini istedi. Başkan Yarımca “Rektör Bağcı suçlandığı davada beraat etmiştir. Aklanmıştır. Kale Belediyesi tarafından alınan caddenin ismi tekrar Bağcı’ya verilmelidir. Belediye Meclisi’nin MHP’li üyeleri bunun için önerge vereceklerdir” dedi.

Geçtiğimiz ay içerisinde Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla tarafından Belediye Meclisine sunulan bir önerge ile ismi, verilen caddeden silinen eski Rektör Hüseyin Bağcı’nın geçtiğimiz hafta içerisinde Beraat etmesi üzerine, isminin bir hiç yere silindiğinin ortaya çıkması, suçsuz olması ile de isminin tekrar caddeye verilmesinin yerinde olacağı Kale İlçe halkı tarafından dillendirilmeye başlandı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kale eski belediye başkanı İsmail Yarımca, “Rektörümüz Hüseyin Bağcı Kale ilçesinde sempozyum yaparak tarihini ortaya çıkaran, PAÜ’nün Meslek Yüksek Okulu’nun açılmasında, genişlemesinde ve yeni bölümlerin açılmasında büyük emekleri olan, adeta Kale’yi kendi memleketi gibi benimsemesinden dolayı kendisine şükranlarımızı sunabilmek amacıyla ismini caddeye vermiştik.  Şimdiki yönetim ise, kendisinin FÖTE davasından yargılanmasını fırsat bilerek, mahkemenin sonucunu bile beklemeden ismini bu caddeden silerek, adeta eski hizmetlerin silinmesine zemin hazırlamıştır. Ancak Hüseyin Bağcı’ya geçtiğimiz günlerde mahkeme tarafından Beraat verilmiştir. Kendisi tahliye değil, Bizzat suçsuz bulanarak beraat etmiştir. Bu durumda haksızlıkla alınan isminin, tekrar eski yerine iade edilmesini beklemekteyiz” dedi. 

Kale belediyesinin MHP’li belediye meclis üyeleri tarafından önümüzdeki ilk meclis oturumunda Rektör Hüseyin Bağcı’nın isminin geri iade edilmesini isteyen bir önerge vereceklerini dile getiren İsmail Yarımca, “Kale Belediye meclis üyeleri Rektör Bağcı’nın uğradığı haksızlığın farkındadır. Bu yüzden mahkeme sonucu beklenmeden silinen isminin iade edilmesi için önerge vereceklerdir. Umarım Belediye meclisi yaptığı hatayı anlar ve Kale’nin eğitim merkezi olmasından hiçbir fedakarlıktan çekinmeyen sayın Rektörümüzün ismini layık olduğu yere tekrar verir” dedi.