Askerler Anneleriyle Buluştu, Gözyaşı Sevinç Ve Mutluluk

Askerler Anneleriyle Buluştu, Gözyaşı Sevinç Ve Mutluluk

Merkezefendi Belediyesi ile İl Jandarma Komutanlığı’ndan askere büyük sürpriz.

Merkezefendi Belediyesi ile İl Jandarma Komutanlığı’ndan askere büyük sürpriz.

Merkezefendi Belediyesi ile Denizli İl Jandarma Komutanlığı, Denizli’de görev yapan Jandarma erlerini ‘Anneler Günü’ vesilesiyle bir araya getirdi. Ailelerinin Denizli’de olduğundan habersiz olan askerlerin salondan içeriye girdiklerinde anneleriyle ilk karşılaşmaları, duygusal anlar yaşattı. Aileler askerlik görevini yerine getiren çocuklarıyla hasret giderdi. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Bugün hepimiz burada duygu dolu anlar yaşadık” dedi.

Merkezefendi Belediyesi ile Denizli İl Jandarma Komutanlığı, çok konuşulacak bir buluşmaya imza attı. Denizli’de vatani görevini yapan kahraman Mehmetçiklerle ailelerini bir otelde kahvaltıda bir araya getirdi. Denizli İl Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini atış, spor, eğitim ve disiplin gibi konularda başarılı bir şekilde sürdüren 10 askeri anneleriyle sürpriz bir buluşma gerçekleştirilmesi için organizasyon yapıldı. Jandarma Komutanlığı tarafından belirlenen askerlerin ilk etapta ailelerine ulaşıldı. Gerçekleştirilen görüşmelerde ailelerin çocuklarıyla buluşturulacağı açıklandı ancak çocuklarına herhangi bir bilgi verilmemesi istendi. Görüşmelerin ardından İstanbul, İzmir, Antalya, Adana, Kocaeli ve Tokat’tan 10 askerin ailesi Denizli’ye getirildi. Cumartesi sabah saatlerinde ise 10 asker ‘Anneler günü’ çerçevesinde huzur evi ziyareti yapacağı söylenerek hazırlandı ve yola çıkıldı.

SALONDA AİLELERİN HEYECANLI BEKLEYİŞİ

Organizasyonun düzenleneceği otele getirilen askerlere girişte çiçek verildi. Ailelerinin Denizli’de olduğundan habersiz olan askerler, salondan içeriye alındı. Askerler içeriye girdiğinde anneleri tarafından karşılandı. Anneleriyle ilk karşılaşmaları duygusal anlar yaşattı. O anlarda mutluluk, sevinç ve gözyaşı vardı. Çocuklarına sımsıkı sarılan anneler uzun süre mutluluk gözyaşı dökerek hasret giderdi.

ÖYKÜNAZ BEBEK BABASIYLA BULUŞTU

Gerçekleştirilen buluşmada bir de,Furkan Yiğit isimli bir askerin 5 aylık bebeği Öykü Naz’ı ve eşi Öznur’u görünce yaşadığı mutluluk buluşmaya damga vuran anlardan biri oldu. Furkan Yiğit, yaşadıklarını, “Çok mutluyum böyle bir şey beklemiyordum. Bunu kim düşünmüşse, çok sağ olsun” sözleriyle anlattı.

BAŞKAN SUBAŞIOĞLU, “DUYGU DOLU ANLAR YAŞADIK”

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, düzenlenen organizasyonla ilgili yaşanan mutluluğu anlattı. Başkan Subaşıoğlu, “Bugün burada gerçekten çok duygulandık. Denizlililer olarak misafirlerimizi ağırlıyoruz. Bu sene anneler gününü farklı kutlayalım istedik. Denizli’deki Jandarma Komutanlığı’ndaki, eğitim konusunda atışlar konusunda, spor konusunda çok başarılı olanların annelerini ve babalarını davet edelim istemiştik. Bu sabah İstanbul’dan, İzmir’den, Antalya’dan, Adana’dan, Kocaeli’den, Tokat’tan askerlerimizin annelerini ve babalarınıgetirdik. Tokat’tan askerimizin beş aylık kızı Öykü Naz ve eşi de geldi. Çok duygulu anlar yaşandı. Askerlerimize haber vermemiştik, jandarma komutanımız onlara sürpriz yaptı. Bugün anneler günü nedeniyle huzur evini ziyaret edeceksiniz diye yola çıkmışlardı. Buraya gelince, annelerini görünce hakikaten hepimiz şahit olduk, duygusal anlar yaşandı. Hepimiz çok mutlu olduk” diye konuştu.

“BÖYLE BİR ETKİNLİĞE İMZA ATMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ”

Denizli İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cengiz Yıldız, “Öncelikle bu hafta çok yoğun ve üzücü bir hafta yaşadık. Ülkemizin önemli bir kaybıydı, değerli Başsavcımızı elim bir trafik kazası sonucu kaybettik. Bu vesileyle de milletimizin, ilimizin, ailesinin başı sağ olsun. Merkezefendi Belediye Başkanı ile organizasyon yapmanın askerlerimizin moral ve motivasyonunu arttırması, evlatlarının görev yaptığı ili görmeyen, görme fırsatı olmayan ailelerimizin getirilerek, bu buluşmanın gerçekleştirilmesi planlanmıştı. Güzel olacağınız bekliyorduk. Ama bu kadar duygusal ve hoş olacağını tahmin edemiyorduk. Böyle bir etkinliğini altına Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ile imza atmaktan çok mutluyum” dedi.

HATIRA FOTOĞRAFLARI ÇEKİLDİ

Düzenlenen büyük buluşmanın ardından özel olarak hazırlanan ‘Anneler günü hatırası’ yazılı perde önünde askerler aileleriyle ve komutanlarıyla beraber hatıra fotoğrafı çekildi. Öncesinde de Merkezefendi Belediyesi tarafından yine askerler ve ailelerine hediyeler takdim edildi.