ARTIK, METEOROLOJİ’DE ŞAŞIRDI

ARTIK, METEOROLOJİ’DE ŞAŞIRDI

Uzun süredir “bugün yağıyor” gibilerinden yorumlar yapılan kış mevsiminin ismi Kar yağışı bu hafta içerisinde de yok. Sıcaklıklar artarken, hafta sonu bazı bölgelerde yağmur yağacak

Son yılların en büyük kurak kış mevsimini yaşayan Türkiye, hava durumunu takip etmkeyi sürdürürken, Meteoroliji uzmanları da yaptıkları yorumların gerçekleşmemesi yüzünden ne diyeceklerini şaşırdılar.

Bir süredir bahar mevsimini yaşayan, ağaçların bile yer yer çiçek açmaya başladığı şu günlerde, haftalardır süren “Kar yağışı var”, “yağmur geliyor” açıklamaları bir bir hüzüne dönüşürken, bu haftanın da bahar havasında geçeceği belirtiliyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bu hafta sonunda ise sıcaklıkların 1 ile 4 derece düşeceği ve yer yer karla karışık yağmurun yağacağı belirtildi. 

Meteoroloji uzmanlarına göre, Cuma gününden itibaren yağışlı hava batı bölgelerinden yurda giriş yapacak ve cumartesi günü de ülke genelinde etkisini gösterecek. Lapa lapa kar yağışı olmasa da bazı bölgelerde karla karışık yağmur yağacak. Uzmanlar “Beklenen yağış bu hafta geliyor. Batı bölgelerimizin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışları göreceğiz. Kuvvetli bir yağış vermedik ama barajlarda etkisi olacaktır” yorumunu yapıyorlar.

LAPA LAPA KAR YAĞIŞI OLMAYACAK

Batı bölgelerinde sıcaklık yağışla birlikte 1-2 derece düşecek ama yine de mevsim normallerinin üzerine olacak. ‘Peki kışa yakışır lapa lapa kar yağışı ne zaman gelecek?’ sorusuna da cevap veren uzmanlar, “Çok etkili kar yağışı şu an için gözükmüyor” dediler.