Annesinin öldürdüğü Zeynep'in babasının ve kardeşinin ifadesi ortaya çıktı

Annesinin öldürdüğü Zeynep'in babasının ve kardeşinin ifadesi ortaya çıktı

İzmir'in Buca ilçesinde, kızı Zeynep Vural'ı boğarak öldüren Ayşe Vural'ın tutuklanmasının ardından adli kontrol şartıyla serbest kalan eşi Saffet Vural ve oğlu Ömer Vural'ın polisteki ifadesi…

Buca Emniyet Müdürlüğü'ne 17 Mayıs günü saat 13.00 sıralarında gelen Ayşe Vural, "Kızımı öldürdüm. Şu an evde. Eşim ve oğlum da evde. Ancak onların bu olayla bağlantısı yok" diyerek, teslim olmasının ardından, olaylar ilgili bağlantıları olduğu düşüncesiyle gözetim altına alınan Baba Saffet Vural ve oğlu Ömer Vural’ın Emniyet Müdürlüğü’nde verdikleri ifadeleri ortaya çıktı.

"UYUŞTURUCU BAĞIMLISI OLDUĞU İÇİN BİZİ ÜZÜYORDU"

Olayın temel nedeninin uyuşturucu kullanan kızının kendilerine eziyet etmesi olduğunu da belirten anne Ayşe Vural, "Kızım uyuşturucu bağımlısı olduğu için biz ailecek çok üzülüyorduk. Çok pişmanım ve üzgünüm" dedi. İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde, dün işlemleri tamamlanan şüphelilerden Ayşe Vural, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Saffet Vural ve oğlu Ömer Vural, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

"BENİ VE ANNESİNİ DÖVÜYORDU, 16 YAŞINDAN BERİ UYUŞTURUCU KULLANIYORDU"

Adli kontrolle serbest bırakılan baba Saffet Vural, ifadesinde, "Zeynep 16 yaşından beri uyuşturucu kullanmaktadır. Son yıllarda hem bana hem de annesine şiddet uyguluyordu. Eşim yanımda salonda oturan oğlum Ömer'e seslendi. Zeynep'in bayıldığını söyleyerek yardım istedi. Oğlum da yanına odaya gitti. Daha sonra eşim yanıma gelerek, 'Senin dışarıda bir işin yok mu? Git dolaş daha sonra gel' dedi. Ben de dışarı çıktım. 2 saat sonra da eve geldim. O an eşim bize hiçbir şey söylemedi. Televizyon izledim 23.00 sıralarında da yattım. Sabah kalktığımızda eşim bize kahvaltımızı hazırladı. Daha sonra da bana 'Zeynep öldü. Hatta ben öldürdüm. Şimdi de polise gidip teslim olacağım' dedi. Ben de teslim olmasını söyledim. O evden çıktığında kızıma bakmak için odaya girdim. Kızımın üstünü beyaz çarşafla örtmüştü. Kontrol ettiğimde nefes almadığını gördüm. Sonra da polisler geldi." Dediği ortaya çıktı.

"GERÇEKTEN BAYILDI SANDIM, HİÇ DE MERAK ETMEDİM"

Adli kontrolle serbest bırakılan Ömer Vural ise, "Annem beni çağırdığında Zeynep'in gerçekten bayıldığını sandım. Kaldırıp yatağına yatırdım. Daha önceleri de bayıldığı için yardım da istemedim. Hiç de merak etmedim ne oldu diye" dedi. (Haberler.com