"AMATÖRLER TÜRK SPORU'NUN KALBİDİR"

"AMATÖRLER TÜRK SPORU'NUN KALBİDİR"

Denizli ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen, her yıl kutlanan “Amatör Spor Haftası” ile ilgili olarak bir mesaj yayımladı. Başkan Ceşen, “Amatör spor her branşta Türk futbolunun kalbidir” dedi

Denizli ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen, her yıl kutlanan “Amatör Spor Haftası” ile ilgili olarak bir mesaj yayımladı. Başkan Ceşen, “Amatör spor her branşta Türk futbolunun kalbidir” dedi.


Ülkemizde her yıl Ekim ayının ikinci haftasında kutlanan “Amatör Spor Haftası” bu yıl 9-15 Ekim tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle icra edilecek. Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Feyyaz Ceşen, bu hafta ile ilgili olarak mesaj yayımladı. Sporun toplumların sağlıklı olarak gelişmesinde önemli bir payının olduğunu ifade eden Denizli ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen, “Her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulması, sporun tabana yayılması ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl amatör spor haftası kutlanıyor. Biz amatör spor ailesi olarak bu özel haftayı dolu dolu kutlayacağız. Bu yıl 9 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 17.30’da Valilik önünden başlayacak olan kortej yürüyüşü 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda sona erecek. Bu etkinlikler Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu,Denizli Büyükşehir Belediyesi ve paydaşlar ile  işbirliğince organize ediliyor. Tüm amatör spor camiasını bu yürüyüşümüze ve hafta boyu yapılacak olan etkinliklere katılmaya davet ediyorum. Amatör camia bana göre sporun kalbini oluşturuyor. Her geçen gün artan kulüp sayısı ve lisanslı sporcu sayısıyla ailemiz büyüyor. Geleceğimizi oluşturan gençlerimiz sağlıklı birer birey olarak yetişmesi için sporun her branşı büyük öneme sahip. Bu vesile ile tüm paydaşlarımızla birlikte kutlayacağımız Amatör Spor Haftası’nın hayırlar getirmesini temenni ederim” dedi.