AMATÖR SPORUN ENLERİNE ÖDÜL

AMATÖR SPORUN ENLERİNE ÖDÜL

9-17 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası, Sporun En’leri Ödül Töreni ile tamamlandı.

AMATÖR SPORUN ENLERİNE ÖDÜL

Her yıl olduğu gibi bu yılda  9-17 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası, Sporun En’leri  Ödül Töreni ile tamamlandı. Denizli amatörüne yıllarca emek veren duayen isimlere ödülleri düzenlenen törenle verildi. Denizli ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen, amatör spor ailesinin her geçen gün büyüdüğünü ifade ederek, “Amatör ruhla yıllarca emek veren isimleri onurlandırmak istedik” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda  9-17 Ekim tarihleri Amatör Spor Haftası olarak kutlandı. Bir çok etkinliğin yapıldığı haftanın finali bir ödül töreni ile gerçekleşti.  Her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla ortaklaşa düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinliklerinde ilimizde, atletizm, tenis, masa tenisi, judo, badminton, hemsball, taekwondo, eskrim, karate, bisiklet, minikler penaltı yarışması, mini voleybol gösterileri ve basketbol üçlük atma branşlarında yapılan yarışmalarla dikkat çekti. Bu branşlarda yapılan yarışmalarda dereceye giren sporcular ile amatör spora hizmet etmiş spor adamlarına “Sporun En’leri Ödül Töreni”nde çeşitli ödüller verildi.  Pamukkale Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene; Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Denizli ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Türkay Gözlükaya, Merkezefendi Belediye Spor Müdürü Çağlar Turan, Denizli ASKF Kurucuları Şerel Varol ve Faruk Boyacı, Onur Kurulu Üyeleri, Bölgesel Amatör Lig Kulüp Başkanları, Denizli Futbol İl Temsilcisi Musa Coşkun, Denizli ASKF Hakem Kurulu Danışmanı Mehmet Tuncer, TÜFAD, Denizli İl Hakem Kurulu ve Saha Komiserleri Başkanları, Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri, Antrenörler, Sporcu velileri, Federasyon Yönetim Kurulu üyeleri ve sporcular katıldı.

BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Törende bir konuşma yapan Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Feyyaz Ceşen, amatör camianın her geçen gün büyüyen bir aile olduğunu ifade ederek, “Denizli’de amatör Türkiye geneline göre çok iyi durumda. Kulüp ve sporcu sayımızın artmasıyla birlikte ilimizde oynanan müsabaka sayısı da artıyor. Biz sadece futbolcu değil, antrenör, saha komiseri, hakem, gözlemci, yönetici ve taraftarlarla büyük bir aileyiz. Bu ailenin içinde yıllarını veren isimler var. Biz de spora emek veren bu kişileri unutmadık. Denizli amatör futboluna emek veren bu spor adamlarının bu emeklerinin karşılığı olarak sporun enleri ödüllerini kendilerine takdim ediyoruz. Amatör spor için ne gerekiyorsa spor adamları olarak yapmaya devam edeceğiz. Amatör spor haftasının kutlu olmasını dilerim” dedi.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a amatör spora en büyük destekçisi olduğu için Onur Ödülü, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’na göreve geldikleri günden itibaren amatör sporumuza yaptıkları yatırım ve hizmetler nedeniyle Hizmet Ödülü verildi.  Denizli ASKF’nin kurucu üyesi Faruk Boyacı ve amatör spora yıllarca başarıyla hizmet veren Kerim Çıralı’ya ASKF Vefa Ödülü, ilçe sporuna büyük katkıda bulunan, Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Çal Belediyespor Kulüp Başkanı Adnan Tatar, Sarayköy 1926 Futbol Kulübü Başkanı Mustafa Aktaş ve Kale Belediyespor Kulüp Başkanı Hıdır Ercedoğan’a da ödüller protokol üyeleri tarafından verildi. Alpler Gençlikspor Kulübünün Kadınlar Futbol 2. Ligi’ne yükselmesindeki hizmetlerinden dolayı Kulüp Başkanı  Ali Akın Erayvaz’a Futbola Hizmet Ödülü, Denizli Telekomspor’da 20 yılı aşkın süredir görev yaparak bir çok futbolcunun profesyonel olmasında emeği geçenantrenör Hasan Ersoy ve 1999 yılından bu yana halen Yeşil Çivril Belediyespor’a futbolcu olarak hizmette bulunan Hüseyin Özkurt’a Amatör Spor Özel Ödülü ile 2017 yılında Ulusal ve Uluslar arası başarı elde eden sporculara Başarı Ödülü takdim edildi.