AMATÖR SPORA KADIN ELİ DEĞECEK

AMATÖR SPORA KADIN ELİ DEĞECEK

Ayşe Sarıkaya, amatör spora olan tutkusunu ve göreve gelmesi halinde yapacaklarını anlattı.

Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonun Haziran ayında yapılacak seçimleri için adaylığını açıklayan ve uzun yıllar ASKF Yönetiminde yer alan Ayşe Sarıkaya, amatör spora olan tutkusunu ve göreve gelmesi halinde yapacaklarını anlattı.

Uzun yıllar Denizli’de amatör futbola farklı alanlarda hizmet veren, 2008 yılından buyana Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yönetiminde görev yapan Ayşe Sarıkaya, Haziran ayında yapılması planlanan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu seçimleri için adaylığını açıkladı. Amatör spora olan ilgisini ve seçilmesi halinde yapacaklarını anlatan Ayşe Sarıkaya, sporu sevdiğini ve bunu ASFK başkanlığı ile taçlandırmak istediğini belirtti.

“AMATÖR SPORLARI SEVİYORUM”

1962 yılında dünyaya gelen ve 35 yıl Milli Eğitim camiasında görev yapan Sarıkaya; hem meslek hayatında hem de ASKF yönetiminde yıllarca amatör sporun içerisinde olduğunu belirterek; “Uzun yıllar okul sporlarında yöneticilik yaptım. Bu durum benim spora olan ilgimi arttırdı ve daha sonra ASKF yönetimine girdim. 2008 yılında Ali Erişkin ile birlikte başlayan ASKF yöneticiliğim Feyyaz Ceşen yönetimiyle devam etti. Amatör sporları seviyorum ve bunu başkanlık ile taçlandırmak istiyorum. Neden bir kadın başkan olmasın diyerek bu yola çıktık” dedi.  

“AMATÖR SPORDAKİ KAVGALARIN SEBEBİ İLETİŞİMSİZLİK”

Amatör sporlarda ve maçlarda yaşanan kavgaların olayların sebepleriyle ilgili de açıklamada bulunan ASFK Başkan Adayı Ayşe Sarıkaya; “Son zamanlarda amatör sporlarda ve maçlarda yaşanan kavga ve olayların en büyük sebebi stres ve iletişim kuramama. Yaşanan bu sorunun tek sebebi sağlıklı iletişim kuramamak. İyi bir diyalog ve birbirimizi dinleyerek bu sorunların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Bende bu iletişimi sağlayacağıma inanıyorum” dedi.

“YÖNETİMİ KULÜPLERİMİZ İLE OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”

ASFK Başkanlığı için yönetim kurulunu kulüpleri dinleyerek ve onların talepleri doğrultusunda oluşturmak istediklerini belirten Sarıkaya; “Şuanda çalışmalarımız devam ediyor. Tüm kulüplerimizi ziyaret edeceğiz ve onların taleplerini dinleyeceğiz. Nasıl bir yönetim görmek istediklerini öğreneceğiz. Bizim için kulüplerimizin talepleri önemli. Bu görüşmelerde sadece merkezdeki kulüpler değil, ilçelerimizdeki kulüplerde çok önemli. Tek tek dolayarak ve toplantılar yaparak ortaya çıkacak sonuçlar ile bir yönetim oluşturacağız” dedi.

“KAZANACAĞIMA İNANIYORUM”

Adaylığını ASKF yönetimiyle de paylaştığını ve önemli olanın amatör sporlara hizmet olduğunu ifade eden Sarıkaya; “Demokratik bir ortamda amatör sporlara hizmet etmek adına güzel bir yarış olacağını düşünüyorum. Yönetimdeki arkadaşlarımız ile de adaylığımı paylaştım. Ben özellikle gençlik spor alanında tesisleşmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Bunun için elimizden geleni yapacağız ve fedakarca çalışacağız. Tüm kulüp başkanlarımın desteğini bekliyorum ve kazanacağıma inanıyorum” dedi.