Ali Çetin , Denizlispor’da Efsane Olur mu ?

Ali Çetin , Denizlispor’da Efsane Olur mu ?

Denizlispor Başkanı Ali Çetin başarılarıyla efsane olur mu ?

Denizlispor tam 10 yıl aradan sonra süper lige geri döndü. Sezona Mustafa Üstek başkanlığında başlandı daha sonra olağan sütü genel kurul kararı alındı rahatsızlığı olan Mustafa Üstek tekrar başkan adayı oldu ve uzun bir aradan sonra Avukat Melih Yanık ile Başkanlık için yarıştılar ve Mustafa Üstek tekrar başkan seçildi. Ancak rahatsızlığı artınca yönetim içinde Ali Çetin başka olarak yola devam etti ve güven tazelemek için tekrar seçime gidildi Ali Çetin seçildikten sonra Başkan olarak devam etti. Sezona gene Osman Özköylü ile başlayan Denizlispor yola Yücel İldiz ile devam etti.

Süper ligden düştükten sonra, düştüğü sezon haricinde liderlik görmeyen Denizlispor , Play-Off’lara bile kalma başarısı gösteremedi hiç. Ali Çetin ve yönetimi inançla ve sabırla Yücel hocanın yönetiminde Şampiyon olarak ipi göğüsleyerek Denizlispor’u Süper lige çıkardılar. 10 yılda Play-Off bile oynamamış Denizlispor direk Şampiyon olarak Süper lige çıktı bu bile çok büyük bir başarı oldu.

Kurulan kadro genel olarak 1. Lig seviyesinde bir kadro olduğu için Süper Lige göre transferler ve planlama istiyordu. Ancak bunun yanında Süper Lige ve diğer şehirlere göre çok kötü bir stada sahip olunması ve bu stadın kapasitesinin az olması da süper ligde dezavantaj oluşturacaktı. Ali Çetin ve yönetimi Stad ile birlikte ,tesisleri ve diğer kulüp binasını da içine alan bir tadilat programı yaptılar. Yeni stad yapılmayan illerden bir olan Denizli’de yeni stad için bu gün başlansa 3 yılda ancak biter diyen Ali Çetin mevcut stadı modernize ederek kapasitesini yaklaşık 3. 500 kişi daha da arttıracak çalışmayı hemen başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın büyük desteği ile gece gündüz çalışıldı. Başkan Ali Çetin ve yöneticiler neredeyse saha da yatıp kalktılar , tadilat çalışmasını hiç boş bırakmadılar. 21 Milyonluk bu tadilat projelerini bağış ve desteklerle 5-6 milyon tl ‘ye mal ettiler. Senelerdir bu stad ve tesisler bu şekilde bir bakım görmemişlerdi. Bu da takdire şayan bir başarıdır bence.

Ben genel olarak takımları sezon başladıktan 5 hafta sonra değerlendiririm. Takımların kamplardaki çalışmalarının meyvesi genelde bu haftadan sonra belli olur. Bu diğer takımlar içinde geçerli olduğundan bu haftalarda ne kadar puan toplayabilirsen kardır. Bu 5 haftada takımın istek ve hırsını değerlendirme şansımız olur.

Geçtiğimiz sezondan kalan futbolcularla bu sene çoğunluğu oluşturacak futbolcuların kaynaşması bize nasıl bir Denizlispor izlettirebilir derseniz her türlü Denizlispor seyredebiliriz.

Kale sağlam , Aissati, Recep , Mehmet Akyüz , Keremcem,Oğuz, Burak Çalık bu kadroyu her zaman zorlarlar. Oluşan kadro yapısına bakıldığı zaman Aissati ve Recep kadronun bankosu gibi gözüküyorlar. Mehmet Akyüz yetenek olarak her takımda oynar eğer kendine iyi bakıp çalışırsa kanatlarda da oynabildiği için bu kadroda her zaman yeri var.

Bu sene bence süper ligin en iyi transferi Rodellaga oldu. Süper lig ve yurt dışından yapılan transferler hep tecrübeli isimlerden oluşuyor. Tecrübeli ve yaşı 30 üzeri olan bu futbolcular bir anda inanılmaz işler yapıp üst sıraları zorlayabilirler. En büyük handikap yaşlarından dolayı sakatlık durumunda iyileşmeleri ve tekrar form tutmaları zor olur. Ancak iyi form tutup kalitelerini ortaya çıkaran oyunları oynayabilirse Denizlispor üst sıraları zorlar ve bu kimseye sürpriz gelmesin.

Bu sene lig çok farklı olacak , bir çok takım kriterleri yerine getiremediği için puan cezası alacak gibi gözüküyor.  Denizlispor Başkanı ve yönetimi bunu iyi hesap etmeli ve futbolcu ödemelerini mutlaka zamanında yapmalılar. Şehir bir olup destek sağlamalı mutlaka ama mutlaka futbolcu ödemeleri yapılmalıdır.

Zaten Televizyondan beklenen gelirin olmayacağı belli oldu. Eğer takım ilk 5 hafta içinde 2-3 galibiyet alabilirse , zamanında yapılan ödemeler ile takım yukarılarda olur.

Takımı süper lige çıkaran , stadı ve tesislere tadilata alan Başkan Ali Çetin bence şu ana kadar başarılı oldu. Kendisi yöneticilere tam hakim , yönetimin yaptığı iş bölümüne karışmıyor, kimseyi de birbirinin işine karıştırmıyor.

Ancak Süper lig çok farklı , sadece kendinin iyi olması yetmiyor, basın, hakemler ve futbol dünyası içinde çok kuvvetli lobi gerektiriyor. Son 20 senede bunu en iyi yapan ve Denizlispor’un hakkını ve menfaatlerini koruyan Efsane başkan Ali İpek’in hayatını kaybetmesiyle bu boşluğun da doldurulması gerekiyor.

Eğer bu kurulan takım iyi bir çıkış yakalarsa, Başkan Ali Çetin gibi iddialı olursa, bunu da sahaya yansıtırsa ilk seneyi ilk 5 içinde bitirecek Denizlispor daha sonra ki senelerde daha büyük hedeflere yürür.

Ancak takım Süper lige çıktığı için o gitsin ben geleyim düşüncesinde olanlara asla kimse prim vermemeli. Ayrıca yönetimin içinde ağzı gevşek olanların da benim bildiğim 20 yıllık gereksiz konuşmalar içinde olanların da ağzını sıkı tutması şart. Transferleri Gazeteciler’den önce taraftarlar yazıyor sosyal medyadan bu şimdilik herkese sempatik gelebilir ancak ileri de telafisi olmayan sorunlar çıkarır.

Ağzı sıkı bir yönetim ve kulüp çalışanları, ödeme yapacak bir yönetim , ilk hafta sonuçlarını önemsemeyen medya ve taraftar, formasının hakkını verecek futbolcular ile Ali Çetin ve yönetimi efsane olabilir.