AKUT Gönüllü Olmaya Davet Ediyor

AKUT Gönüllü Olmaya Davet Ediyor

AKUT Denizli Ekibi, Kahramanmaraş Depreminden sonra Denizli Halkını gönüllüğe davet etti

AKUT Denizli Ekibi, Kahramanmaraş Depreminden sonra Denizli Halkını gönüllüğe davet etti.

 AKUT Denizli Ekip Lideri Cengizhan Öztürk: “Ekip olarak, çocukluğumuzdan beri bir çift mavi gözün izinde yaptığımız tüm çalışmaların ne kadar önemli ve kıymetli olduğunu yüzyıllık felaketle bir kere daha gördük. Daha çok çalışmalı daha bilinçli olmalıyız. Bunun için Denizlili hemşerilerimizin AKUT Denizli’ye gönüllü olmakla ilgili yoğun ilgileri bizleri çok mutlu etti. Memleketimiz için can kurtarmak adına daha kalabalık, bilgili ve tecrübeli olmalıyız.” 


AKUT Denizli, yüzyılın felaketi Kahramanmaraş depreminde Hatay’da 45 operasyonel gönüllüsüyle çalışmalarını sürdürdü. 29 canın hayatını kurtardı. Diğer AKUT ekipleri ve yurtdışı ekipleriyle birlikte 52 hayatı kurtardı. 


AKUT Denizli ekibi, afet bölgesindeki çalışmaların ardından Denizli’ye geldikten sonra, şehrimizde büyük bir ilgiyle karşılaştı. Gönüllü olmak isteyen, AKUT’a nakdi ve ayni bağışlarda bulunmak isteyen onlarca Denizlili AKUT Denizli ekibi ile iletişime geçti.


Hız kesmeden gönüllü olmak isteyen Denizlili hemşerilerin kaydını başlatan AKUT Denizli Ekibi, senenin ilk tanışma toplantısını AKUT Arama Kurtarma Derneğinin 27. kuruluş yıldönümünde Merkezefendi Kültür Merkezinde 450 kişinin katılımıyla gerçekleştirdi. Toplantıda AKUT gönüllüleri sahnedeydi, gönüllü adaylarına AKUT tanıtıldı, adayların soruları cevaplandı.


Toplantı açılış konuşması Ekip Lideri Cengizhan Öztürk tarafından gerçekleştirildi. Ardından hiçbir zaman AKUT Denizli’yi yalnız bırakmayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve PASVAK Vakıf Başkanı Prof. Dr. Bülent Topuz konuşmalarını gerçekleştirdi.


Kahramanmaraş depremi için AKUT Denizli’yi yalnız bırakmayarak katkılarını sunan çok değerli Denizli BŞB Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi B Başkanı Şeniz Doğan, DEGİAD Emel Demir ve Emin Terzioğlu, PASVAK Vakıf Başkanı Prof. Dr. Bülent Topuz, Denizli Galatasaray Taraftarlar Derneği Kazım Varlıker, kıymetli ses sanatçısı Tolgay Bey ve değerli eşi Begüm Hanım, Dr. İbrahim Kayaaltı, İstemihan Koloğlu, Serha Gıda Turizm İnşaat ve Ticaret Hamit Alankus ve Serdar Adlan, Ömer Kasapoğlu, İmtaş İç ve Dış Ticaret Musa İmançlı, Raifoğulları Tekstil Faruk Bey, Tangoden Dans Stüdyosu Mehmet Lütfi Elmas, Yargül Otomotiv Aslı Çomak, Tunada İnşaat Mühendislik Ltd. Şti Soner Ballı, Asya As Yapı Denetim Sezer Ballı, Atılım İnşaat Turizm ve Sanayi Oğuz Erbil, Hanzafer Tekstil Zafer Selek, Yumrukayalar Rotbalans Yusuf Yumrukaya, İzmirlioğlu Tekstil Motorlu Araçlar Ümit İzmirlioğlu, Öznur Alüminyum, Psikoden Danışmanlık Merkezi Duru Çetinkaya Köse, Aleyna Kabakoz, Pınar Keysan, Halil Sağat, Denizli Empati Danışmanlık Kemal Tuncer, Berna Çaylak, Polen Tuncer, Işıl Birtürk’e teşekkür belgeleri takdim edildi