ADAYLAR ÇIKTI MEYDANA

ADAYLAR ÇIKTI MEYDANA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından ortaya atılan ve sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilerek seçimlere karar alınması ile milletçe gerçekten gerilmiştik.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından ortaya atılan ve sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilerek seçimlere karar alınması ile milletçe gerçekten gerilmiştik.  Bu gerginlik ne ekonomik krizden, ne de çarşı pazarın yangınından kaynaklanmıyordu. Bu yangın ve şişkinlik erken genel seçimlerde nasıl bir siyasi atmosfer olacağından kaynaklanıyordu.  

24 Haziran seçimlerine bir ay kala açıklanan listeler ile yüreğimizdeki kabarıklık giderildi. Şişkinliğimiz indi ve şimdi milletvekili adaylarının performanslarını izlemek kaldı. Kaldı ama, Köylü Mehmet ağa ile şehirli Hüseyin dayı bile, geçmiş yıllarda oy verdiği ve hala vermek istediği AKP kadrosunu görünce “Ak Parti Denizli’yi gözden çıkardı mı?” sorusunu sormaya başladı.  Zira, 2002 yılından itibaren belediye başkanlığı, sonrasında milletvekilliği ve bakanlık yapan Nihat Zeybekci’nin, kadın bakanımız Sema Ramazanoğlu’nun listede olmayışı, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar gibi tecrübeli vekillerin bulunmayışı; buna karşın Cahit Özkan’ın liste başı olarak seçimlere lokomotif girmesi Ak Parti tabanını hayli şaşırttı. Kendi kendine sormaya başladığı soruyu, şimdilerde komşusuna da sormaya başladı; “Neden tecrübeli adaylarımız yok. Neden kesildiler?” diye…

Cumhur ittifakının küçük ortağı MHP bünyesinde ise değişen herhangi bir şey yok. Geçtiğimiz seçimlerde partisinin tabanına “posa” dediği iddia edilen Emin Haluk Ayhan, bu seçimlerde de başka yere kaydırılacağı söylenirken, yine geldi Denizli’den aday oldu. Hem de çok tepki çekmesine rağmen yine gençlerin önünü açmak yerine, birinci sırayı kaptı. Hal böyle olunca, taban yine homurdanmaya başladı. Bakalım bu kez, seçilmesine yarayacak oy alabilecek mi?

Millet İttifakı ise; yeni kurulan ve Türk Milleti’nin gönlünde yer edinen Meral Akşener önderliğindeki İyi Parti, büyük önder Atatürk’ün partisi CHP ve Merhum Prof. Erbakan’ın kurduğu Saadet Partisi ile Türk sağı ile Türk solunu sentez yaparak, AKP dışında arayış içerisine giren, ekonomik kriz ve diğer sorunlarla boğuşan halkımızın umudu oldular. 

CHP’nin tecrübeli milletvekili adayları ile dik duruşları ile halkımıza kendisini sevdiren İyi Parti adayları Denizli halkının kucaklaması ile, 17 yıldır değişmeyen Denizli halkının kaderini değiştirmek için bir araya geldiler. Bu birliktelik, aynı zamanda insanların kamplaşmasını, kindarlıklarını ve kutuplaşmasını önleyici bir duruş oldu. Saadet Partisi’nin asil duruşu Millet ittifakının kenetlenmesini ve Türk halkı karşısında güven verici olduğunu gösterdi.

Bu açıdan bakıldığında, İyi Parti’nin “tecrübesiz, zayıf” denilen kadrosunun hiçte öyle denilen ve zannedilen kadar zayıf olmadığını 24 Haziran sonrasında görecekler. Bu başarı karşısında tenkit edenlerin yüzü kızarmaz, utanmazlar ama; hiç olmazsa söylediklerinin askıda kalacağını bilirler.

Kısacası, Cumhur ittifakının listeleri, Millet ittifakının gerisinde kalmıştır. Zira halkımızın gözünde Nihat Zeybekci’nin, Mehmet Yüksel’in yerini tutacak kimse yoktur. Onlar listede olmayınca, halkımız Cumhur ittifakının zayıf olduğunu düşünmektedir. Daha buna benzer başka ithamlar da var ama, şimdilik bunları yazabiliyorum.

Bu listelerin en önemli noktalarından bir tanesi de –tesadüf bile olsa- Çivril ilçesinin iki tane hem de liste başı adayları bünyesinden çıkarmış olmasıdır. İyi Partili Yasin Öztürk ile AKP’li Cahit Özkan’ın Çivrilli olması, siyasetin odak noktasının Çivril olacağını göstermektedir. Böylece Denizli siyasetini belirleyen Tavaslı isimlerin ikinci planda kalması Çal, Çivril, Baklan, Bekilli ilçelerini hareketlendirecektir. Böylece, yıllar sonra Çivril ilçesi de iki milletvekili çıkarmanın mutluluğunu yaşayacaktır. 

Adaylar çıktı meydana, seyreliyoruz. Bakalım… Göreceğiz..