ACIPAYAM GES PROJESİNDE SONA GELİNDİ

ACIPAYAM GES PROJESİNDE SONA GELİNDİ

ACIPAYAM GES PROJESİNDE SONA GELİNDİ

Acıpayam’a bağlı Sırçalık Mahallesi’nde 2023 haziran ayında kurulumuna başlanan  900 Kwh kapasiteli güneş enerjisi santrali (GES) projesinde sona yaklaşıldı. 

Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan; yeşil projeler üretmeye devam edeceklerini söyledi.

Acıpayam Belediyesi’nce projelendirilen ve 2023 Mayıs ayında ihaleye çıkan güneş enerjisi santrali (GES) projesinde ilk kazma, geçtiğimiz 2023 Haziran ayında vurulmuştu. 

İlçeye bağlı Sırçalık Mahallesi’nde yapımı devam eden 900 kilowatt kapasiteli GES kurulum çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan;

“Bir vizyon projemizin daha sonuna yaklaşıyoruz. Burası, yaklaşık 19 bin metrekare alanı kapsıyor. Elektrik tarlamızda yaklaşık 900 kwh değerinde elektrik üretilecek. Çok yakında Acıpayam Belediyemizin harcadığı elektrik buradan karşılanmış olacak ve o kadarını da devletimize vermiş olacağız.

SIRÇALIK MAHALLEMİZDEN SEVDAMIZA DOĞAN GÜNEŞE SELAM OLSUN. SEVDAMIZ İÇİN KURDUĞUMUZ HAYALLERİMİZDEN BİRİ OLAN ve BELEDİYEMİZİN VİZYON PROJESİ OLAN GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİMİZDE SON BAĞLANTILAR YAPILIYOR. BELEDİYEMİZİN 50 YILLIK ELEKTRİK İHTİYACINI KARŞILAYACAK ve BELEDİYEMİZE CİDDİ GELİR SAĞLAYACAK OLAN PROJEMİZ İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN.Yeşil enerjili projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.