ACIPAYAM BELEDİYESİ İŞÇİ KIYIMINA DEVAM EDİYOR

ACIPAYAM BELEDİYESİ İŞÇİ KIYIMINA DEVAM EDİYOR

ACIPAYAM BELEDİYESİ İŞÇİ KIYIMINA DEVAM EDİYOR


Acıpayam Belediyesi, işçi kıyımına son sürat devam ediyor. Kurban Bayramı öncesi 15 işçinin işine son vererek bayramı işçilere zehir eden Acıpayam Belediyesi, dünde 15 işçinin daha iş akdine son vererek büyük bir mağduriyete imza atıyor.


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası Denizli Şube Başkanı Sezai Söylemez, “Kurban Bayramı arifesinde 15 işçiyi haksız ve hukuksuz şekilde işinden eden Acıpayam Belediyesi, 15 kardeşimizin işine daha ekonomik bahaneleri öne sürerek son verdi. Sendika olarak ekmeğinden edilen emekçilerin sonuna kadar yanlarındayız. İşçi kardeşlerimizin işe iade davalarını ivedilik ile açacağız ve mağduriyetin giderilmesi için sonuna kadar direneceğiz” dedi.
“İşçiden Tasarruf Olmaz”


Şube Başkan Yardımcısı Muhammet Ali Oğuz ile işinden edilen emekçilerle belediye önünde bir araya geldiklerini belirten HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası Denizli Şube Başkanı Sezai Söylemez, “Acıpayam Belediyesi BELTAŞ’ta çalışan emekçilerimiz ‘Kamu Tasarrufu Tedbirleri’ bahanesiyle işten çıkarıldı. Bu kabul edilemez. İşçiden tasarruf olmaz. Seçimler öncesinde emek, emekçi, hak, hukuk, kardeşlik denilince en çok sesleri çıkanlar, mazbatalarını alır almaz bu değerleri unuttu. Nerede sizin verdiğiniz sözler? Nerede vaatleriniz? Sayın Başkan bu yanlıştan dönün! Bu milletin evlatlarına yaşattığınız zulmün vebalini ödeyemezsiniz” şeklinde konuştu.

Tüm Belediye Çalışanları Tedirgin
Ekmeğinden edilen 30 işçinin aileleriyle birlikte 200 kişinin açlığa mahkum edildiğini vurgulayan Söylemez, “Aldığımız duyumlar Acıpayam Belediyesi’nin işçi kıyımlarına devam edeceği yönünde. Belediye de huzur bırakmadınız Sayın Başkan kendinize gelin! Mevcutta çalışan tüm işçiler işten atılma korkusuyla yaşıyor. Bu ahın altında ezilirsiniz yapmayın. Yıllardır ekranlardan ve meydanlardan bas bas işçi dostu olduğunu söyleyen sizin partiniz değil mi? Acıpayam’ı yaşanılabilir kılan, yaz-kış demeden altın teri akıtan emekçileri nasıl tasarruf kalemi olarak görebilirsiniz? Sizde vicdan yok mu? Sizin çocuğunuz yok mu?” ifadelerini kullandı.
Acıpayam Belediyesi Hukuku Çiğniyor

Belediyenin işyeri sendika temsilcilerinin işine de son verdiğini belirten Sezai Söylemez, “Bunların sanırım kanundan ve hukuktan haberi yok! 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’n 24. maddesinde yer alan “İşveren, işyeri sendika temsilcilerinin iş sözleşmelerini haklı bir neden olmadıkça ve nedenini yazılı olarak açık ve kesin şekilde belirtmedikçe feshedemez” hükmünü açıkça çiğnemektedir. Meydanlarda hukukun savunuculuğunu yapanların hukuku alenen çiğnemesini tüm kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz… Üyelerimizin hakkını sonuna kadar savunacağız. Sonunda işçiler kazanacak, Acıpayam kazanacak ve hakikat kazanacak” dedi.