Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan 2023 Yılını Değerlendirdi

Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan 2023 Yılını Değerlendirdi

Başkan Şevkan, “Genel Merkezimiz kimi aday gösterirse onun yanındayız”

2023 yılını değerlendiren Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, 31 Mart yerel seçimler süreci dolayı tüm aday adayları çalışmalarını sürdürüyor. Genel Merkezimizden Acıpayam kardeşlerimizden kimi aday gösterilirse biz onun yanında yer alacağız” dedi.

Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, “Acıpayam’da 2019 yılında yaşanana depremin ardından pandemi süreci başladı. Bir afat da Kahramanmaraş Merkezli 11 ilimizi etkileyen depremler ile karşı karşıya geldik. Bu olumsuzluklara rağmen çalışmalarımıza devam ettik. 

5 yıllık sürecin kendileri açısından son derece başarılı geçtiğini belirterek Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan,  “Acıpayamımızın 56 mahallesini daha yaşanabilir ve güzel bir kent haline getirmek için güzel işler yapmaya çalışıyoruz ve çalışmaya devam ediyoruz.

Yol çalışmaları için hala çalışmalarımız devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın yaptıkları hariç 2 buçuk milyon Kilit Parke Taş yapıldı. Bizim Kilit Parke Taş fabrikamızda taş üretmeye devam ediyor tüm mahallelerimizde yollar tamamlanacak.

Acıpayam’da alt yapı çalışmalarının bittiği mahallelerde üst yapı çalışmalarımız bitti” diye ifade etti. Acıpayam’ın tamamını doğal gazla buluşturduk hala birkaç noktamız yatay sontaj yapılması gereken noktalar var henüz onlara ulaşamıyoruz, önümüzdeki yıldan itibaren kalan kısımlardaki doğal gaz hatlarının döşenmesiyle ulaşmadığımız hiçbir bölgemiz kalmayacak. dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI
Sosyal Belediyecilik Anlayışı kapsamında kışında kullanılabilecek kapalı pazar yerini kapalı sisteme dönüştüreceğiz. Açılıp kapanan brandalar ve yanlarında mutfakları ve bulaşıkhaneleri yapılacak oralarda yemek servisleri de olacak. Sosyal Belediyeciliği Acıpayam’da yaşatacağız.
Başkan Şevkan, “Acıpayam’da bir huzur evi olması için çalışmalarımıza başlayacağız, çünkü bazı yaşlılarımız şartlardan dolayı hastanede yatırdıklarımız oldu, yaşlılarımıza rahat yaşamaları için huzur evini yapacağız. Doğal gaz çalışmalarını hızlandırmak istemem yaşlılarımızdan dolayıdır.

SOSYAL TESİS ATAĞI DEVAM EDİYOR 
Acıpayam’a Sosyal tesis kazandırılması için çalışmalara hız veren Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, “Sosyal tesislerimiz çok kullanılan yerler olduğunu ifade etti. Başkan Şevkan temelini attığımız mahallelerde çalışmalarımız devam ediyor diğer mahallerimizde çalışmalarda başlayacağız. Acıpayam’da zahire pazarları yerini oluşturmaya çalışıyoruz kısa sürede zahire pazarlarının yerini oluşturacağız. Dedebağ  kardeşlerimize bir sözümüz vardı Gökpınar düzenleyip gençlere teslim edeceğiz. 


ACIPAYAM'DA  BÜYÜK DEĞİŞİM 
Acıpayam 'da Çevre Bakanlığı Tarafından onaylandığını vurgulayan Başkan Şevkan, “Acıpayam’a Millet Bahçemiz için onayımızı aldık. Badem Kent çöplüğü dediğimiz alanı tamamen yeşillendirerek vatandaşlarımıza sunacağız. Millet Bahçesinin bitişiğinde 20 bin metre karelik alanı Gençlik ve Spor Bakanlığına tahsis ettik oraya üniversite öğrencilerimiz için KYK yurdu yapılacak. 

210 Belediye içinde ilk 10 giren Hayvan Barınağı projesini faaliyete geçireceğini ifade eden Başkan Şevkan, “Dereceye giren havan barınağı projemiz şekillenmiş olacak” dedi. Yakın zamanda gençlerimiz için spor sahası gerçekleştireceğiz. Gençlik ve Kültür merkezimizde yakın zamanda halkımıza hizmete sunacağız” diye ifade etti. 
Başkan Şevkan, “Acıpayam Belediyesi olarak yardımlarımız devam ediyoruz. Eğitim desteği ve bazı vatandaşlarımıza kömür desteği ayrıca sevgi elinden ihtiyaç sahiplerine elimizden gelen desteği veriyoruz”dedi.

SIFIR ATIK PROJESİ
Pazar yeri atıkları ile sokak ve parklardaki bitki yapraklarını doğal gübre haline getirildiğini söyleyen Başkan Şevkan, “Bu sistem sayesinde kapalı pazaryerimizden çıkan meyve sebze atıklarımız, park bahçelerden çıkan atıklarımız ve yollardan topladığımız yapraklarımızı çöpe göndermek yerine değerlendiriyoruz. Böylece Sıfır Atık Projesi kapsamında çöpe gönderdiğimiz atık miktarını azaltmayı hedefliyoruz” dedi.