74 YAŞINDAKİ HASTA, KONUŞARAK SAFRA KESESİ AMELİYATI OLDU

74 YAŞINDAKİ HASTA, KONUŞARAK SAFRA KESESİ AMELİYATI OLDU

Kalp rahatsızlığı nedeniyle ve yaşı gereği yüksek risk grubunda bulunan ve safra kesesi ameliyatı yapılamayan 74 yaşındaki Mikail CACA, Denizli Tekden Hastanesi’nde laparoskopik (kapalı) yöntemle…

Kalp rahatsızlığı nedeniyle ve yaşı gereği yüksek risk grubunda bulunan ve safra kesesi ameliyatı yapılamayan 74 yaşındaki Mikail CACA, Denizli Tekden Hastanesi’nde laparoskopik (kapalı) yöntemle sağlığına kavuştu.

Aslen Karslı olan ve 30 senedir Balıkesir Edremit’te yaşayan,6 çocuk, 16 torun sahibi 74 yaşındaki Mikail CACA, uzun zamandır belli aralıklarla karın ağrısı şikâyeti yaşıyordu. Balıkesir’de ve İzmir’de birçok sağlık kurumuna başvuran Mikail CACA’nın safra kesesinde taş olduğu tespit edildi ve hasta CACA’ya ameliyat olması gerektiği söylendi.

Ancak Mikail CACA’nın kalp rahatsızlığı ve nefes darlığı şikâyeti olduğu için aileye ameliyatın riskli olduğu söylendi. Ailesi ise Mikail Caca’nın Balıkesir’de ameliyat olmasına razı gelmedi ve aile hemen hekim arayışına girdi. Hem İnternette araştırma yapıp hem de tavsiye üzerine Denizli Tekden Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Mehmet TEKİN ile görüşen CACA ailesi, Balıkesir’den Denizli’ye geldi.

Op. Dr. Mehmet TEKİN, Anestezi Uzmanı Cihan Karakaş ve cerrahi ekip tarafından gerçekleştirilen laparoskopik (kapalı) safra kesesi ameliyatı ile 74 yaşındaki kalp hastası Mikail CACA, uyutulmadan ve ağrı çekmeden tekrar sağlığına kavuşturuldu.

Mikail CACA’nın oğlu Murat CACA ise, uzun zamandır kâbus dolu günler geçirdiklerini söyleyerek “Babam kalp rahatsızlığı geçirdikten sonra en ufak bir ağrı çektiğinde bile tedirgin olmaya başladık. Son aylarda babamın karın ağrısı şikâyeti ve halsizliği vardı. Hemen Balıkesir ve İzmir’de birçok hastaneye başvurduk ama ‘Babanızın kalbinde stent takılı, anestezi uygulanırsa uyandıramayız’ dediler. Bunu duyunca ameliyat olmasını istemedik haliyle. Ama diğer taraftan babam çok sancı çekiyordu. Bu ameliyatı illa ki Balıkesir’de olması da gerekmiyordu. Hem yakın çevremizden hem de internetten Doktor Mehmet Bey’in adını çok duyduk. Birçok hastayı uyutmadan kapalı yöntemle ameliyat ettiğini öğrenince de doğru Denizli’nin yolunu tuttuk. Mehmet Bey ve ekibi bizleri o kadar güzel karşıladı ki babam ve biz hastalığı bile unuttuk. Dr.Mehmet Tekin’in kendinden emin ve kararlı yaklaşımı hepimizi babamın iyi olacağına inandırdı. Allah’ın izni ile babam kısa süren ameliyatın ardından yanımızda. Tekden Hastanesi’nde kendimizi evimizde gibi hissettik, tüm çalışanları bizleri çok güzel ağırladı. Başta Doktorumuz Mehmet Bey olmak üzere Tüm Tekden ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

“HASTAYLA AMELİYAT ESNASINDA KONUŞUYORUZ”

Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Tekin, Mikail Amca’nın birçok hastalığı var. En önemlisi, KOAH hastası olması ve kalbinde stent bulunması. Yani yüksek derecede riskli bir hasta olduğu için Mikail Amca’ya genel anestezi uygulanamazdı. Anestezi Uzmanı Dr.Cihan KARAKAŞ spinal ve epidural kombine yöntemiyle hastamızın belden aşağısını uyuşturdu ve bizler de hastayı uyutmadan, safra kesesi operasyonunu başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Kombine anestezi yönteminde hastayla ameliyat esnasında konuşabiliyoruz ve hasta kendi ameliyatını seyredebiliyor. Hasta, genel anestezi almadığı için çok hızlı bir şekilde sağlığına kavuşuyor. Böylelikle genel anesteziye bağlı komplikasyonları da büyük ölçüde ortadan kaldırmış oluyoruz” diye konuştu.