2.ACIPAYAM KİTAP GÜNLERİ MUHTEŞEM AÇILIŞLA BAŞLADI

2.ACIPAYAM KİTAP GÜNLERİ MUHTEŞEM AÇILIŞLA BAŞLADI

Acıpayam Belediyesi  tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Acıpayam Kitap Günleri  muhteşem bir açılış ve önemli konukların katılımı ile başladı.

Acıpayam Belediyesi  tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Acıpayam Kitap Günleri  muhteşem bir açılış ve önemli konukların katılımı ile başladı.

 Kalabalık bir misafir topluluğunun katılımı ile açılışı yapılan Acıpayam Kitap Günleri 12 Kasım’a kadar devam edecek.

Acıpayam Belediye Düğün Salonunda gerçekleşen açılışa Acıpayam Kaymakamı Mustafa Gürbüz, Acıpayam Belediye Başkanı Dr.Hulusi Şevkan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Tanıtım Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı, PAÜ.Acıpayam Meslek Yüksekokulu Müdürü Senem Tüfekçi,siyasi parti temsilcileri, daire ve kurum amirleri, belediye meclis üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Evsahibi olarak ilk açılış konuşmasını Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan yaptı, Daha sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Tanıtım Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı konuşmasını yaptı, Onur Konuğu yazar şair Ahmet Ümit, Senarist-Oyuncu Müfit Can Saçıntı’nın konuşmalarından sonra Acıpayam Kaymakamı Mustafa Gürbüz’ün konuşmasını yaptı. Tüm konuşmacılar Kültür, Sanat ve Kitap okumanın önemine değindi.

Kitap Günlerine katılan , Onur Konuğu yazar şair Ahmet Ümit ve Senarist-Oyuncu Müfit Can Saçıntı bu organizasyonu gerçekleştiren Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan’ı tebrik ettiler.

Onur Konuğu yazar şair Ahmet Ümit gelen misafirlerle söyleşi etkinliği yaptı. Acıpayamlıların yoğun ilgi gösterdiği ünlü yazar ilk olarak ‘Aşkımız Eski Bir Roman’ adlı söyleşisini gerçekleştirdi.

Yaklaşık bir saat süren söyleşi sonunda fuar alanına geçen Ahmet Ümit, imza günü etkinliği kapsamında, kitaplarını imzalatmaya gelen kitapseverler ile bir araya geldi.

Bir yandan kitapları imzalayan Ahmet Ümit, fotoğraf çektirmek isteyen Acıpayam’lıları kırmadı.

Kitapseverler, İmza etkinliğinin gerçekleştiği standın önünde uzunca sıra oluşturdu. Bu büyük ilgiden memnun olduğunu dile getiren usta yazar, okurlarıyla buluşma imkanını sağlayan Acıpayam  Belediye Başkanı Dr.Hulusi Şevkan  ve ekibine teşekkür etti.

Söyleşi sonunda Acıpayam Kaymakamı Mustafa Gürbüz ve Acıpayam Belediye Başkanı Dr.Hulusi Şevkan, yazar Ahmet Ümit’e günün anısına plaket ve çiçek takdim etti.

Daha sonra ise Senarist-Oyuncu Müfit Can Saçıntı Acıpayam’lılarla bir söylesi programı gerçekleştirdi. Tüm Türkiye’nin her şeye karşı oluşu ve Mandıra Filozofu olarak bildiği Müfit Can Saçıntı, yaptığı söyleşide televizyon ve tiyatro konularını ele alarak, unutmadığı anılarını izleyicilerle paylaştı.

Vatandaşların ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği programın sonunda ünlü oyuncu, talep eden tüm sanatseverlerle hatırlarını kırmayıp hatıra fotoğrafı çektirdi.

100. yılda 100 yazar ve binlerce eserin kitapseverlerle buluşacağı kitap günlerinde yazarlar okuyucuları ile imza, söyleşi, konferans ve mini konser etkinliklerinde bir araya gelecek.

 Kitap Günlerinin ilk gününde Onur Konuğu yazar şair Ahmet Ümit, Senarist-Oyuncu Müfit Can Saçıntı’nın yanı sıra 10 gün boyunca Hulki Cevizoğlu, Halit Ertuğrul, Doç. Dr. Cihat Yaycı, Füsun Önal, Nihat Gökmen, Şükrü Erbaş, Şefik Ünal, Metin Karausta, Vehbi Vakkasoğlu, Karibe Baysal, Ahmet Selçuk İlkan, Sinan Meydan, Uğur Arslan, Yüksel Ercan ve Sinan Akyüz’ün yanı sıra Acıpayamlı ve Denizlili yerel yazarlar okuyucuları ile buluşacak.

2.Acıpayam Kitap Günleri 12 Kasım Pazar gününe kadar 10.00- 20.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.