2 milyonluk tenis kortları yeni yüzüyle hizmete hazır

2 milyonluk tenis kortları yeni yüzüyle hizmete hazır

Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından bakım onarım ve yenileme çalışmaları tamamlanan Merkezefendi Tenis Kortları baştan aşağı yenilenerek hizmete hazır hale geldi

(İHA) - Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından bakım onarım ve yenileme çalışmaları tamamlanan Merkezefendi Tenis Kortları baştan aşağı yenilenerek hizmete hazır hale geldi. Dört adet kort ve bir adet sosyal tesis binasında incelemelerde bulunan İl Müdürü Ömer İlman, yenilenen ve modern bir yüze bürünen tenis kortlarının Denizli’ye ve Türk Sporuna hayırlı olmasını diledi.

Denizli’de spor yatırımlarında tesisleşme hamleleri tüm hızıyla devam ediyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Merkezefendi Tenis Kortlarının yaklaşık üç aydır devam eden bakım onarım ve yenileme çalışmalarında sona gelindi. Gümüşler’de bulunan Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Kompleksi yerleşkesinde yer alan Merkezefendi Tenis Kortları yapılan değişikliklerle adeta yeniden doğdu. Tesiste bulunan üç tenis kortu ve bir antrenman sahasının sentetik zemin kaplaması, tel örgülerinin değişimi ve saha aydınlatması işleri titizlikle yapıldı. Kapalı kortun üst brandası yenilenirken dört mevsim boyunca antrenman ve maçların yapılabilmesine uygun hale getirildi. Tenis kortları alanında bulunan sosyal tesis binası da iç-dış bakım, onarım ve tefrişat çalışmalarının tamamlanmasıyla tekrar faaliyete geçti.

“Sporda başarı modern tesislerle mümkündür”
Yüklenici firma tarafından sözleşme de belirtilen tarihten önce teslimi yapılan tenis kortlarında Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman incelemelerde bulundu. Kortların baştan aşağı yenilenerek yeni sezon öncesi hazır hale geldiğini belirten İlman, Denizli’de sporun gelişmesi için altyapıya, tesisleşmeye ve spor organizasyonlarına çok büyük önem verdiklerini söyledi. İl Müdürlüğü kadrosunda bulunan dört tenis antrenörünün yıl boyunca okullarda öğrencileri tarayarak tenis branşına yatkın ve yetenekli çocukları ücretsiz eğitimlerle yetiştireceklerini söyleyen İlman, gelecekte profesyonel sporcu olmanın yolunun bu tesislerden geçtiğini kaydetti.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ödeneği ile yenilenen Merkezefendi Tenis Kortlarının ihale bedelinin 2 milyon 247 bin 900 TL olduğu belirtildi.