115 kursta hazırlanan binlerce el emeği eser beğeni topladı

115 kursta hazırlanan binlerce el emeği eser beğeni topladı

115 kursta hazırlanan binlerce el emeği eser beğeni topladı

(İHA) - Denizli’de düzenlenen 115 ayrı kursta hazırlanan ve Hayat Boyu Öğrenme Haftasında görücüye çıkartılan el emeği göz nuru binlerce eser büyük beğeni topladı.

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü ve Merkezefendi Halk Eğitimi Merkezi, Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde yılsonu sergisini açtı. Sergide, usta öğreticiler ve kursiyerlerin yıl boyunca emek vererek hazırladıkları el emeği göz nuru eserler sergilendi. Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ve protokol üyeleri, kursiyerleri sergi açılışında yalnız bırakmadı.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri, eğitim ve öğretim alanında sürekli gelişimi teşvik eden ve bireylerin yaşam boyu öğrenmelerini destekleyen önemli bir platform olarak kabul ediliyor. Denizli'deki bu etkinlikler, kültür ve sanatın yaygınlaştırılması ve toplumun her kesiminin eğitim olanaklarına erişimini sağlamak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Serginin, şehrin kültürel ve sanatsal çeşitliliğine katkı sağlaması bekleniyor.

Sergiye ilişkin açıklamalarda bulunan Merkezefendi Halk Eğitimi Müdürü Harun Maden, 200 masada 115 ayrı kursta yıl boyunca hazırlanan binlerce eserinin sergilendiğini ifade ederek, tüm Denizlileri sergiye davet etti.

Eserleri ortaya çıkartan kursiyer ve eğitmenlerini tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, “Eğitim öğretim yılının sonuna yaklaştığımız bugünlerde, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Halk Eğitim Merkezlerimizde kendini yetiştiren kursiyerlerimizin ve usta öğreticilerimizin emeklerini sizlerle buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kursiyerlerimiz öğrenmenin yaşı ve öğrenmenin zamanını ortadan kaldırdılar. Öğrenerek hayatı yakalamak isteyen herkes için kapılarımız sonuna kadar açık. 2023 yılında Denizli’deki 19 halk eğitimi merkezimizde açtığımız 15 bine yakın kursumuzda 274 bin vatandaşımıza ulaştık. Denizli'ye yakışır bir şekilde eğitimlerimizi sürdürüyor ve bu hedef doğrultusunda canla başla çalışmaya, yetenekli, istekli halkımıza ulaşmaya devam ediyoruz” dedi.

Öğrenmenin yaşını olmadığına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu da, “Bu tür kurslarımız vasıtasıyla 7’den 70'e herkesi artık hayata küsmek yerine, hayata tekrar, yeni baştan bağlanmaya davet ediyoruz. Yeni bir şeyler öğrenmek ve kendisini geliştirmek isteyen tüm dostlarımız ile gerek halk eğitimin gerekse Büyükşehir Belediyemizin bünyesindeki kurslarımızda birlikte olmaktan da ayrıca mutlu olacağımızı belirtmek istiyorum. Artık Denizli'nin tamamının hep birlikte kucaklaşabildiği, ‘ben değil, biz’ diyebilecek bir yüreğe sahip olunan, hep beraber kurtuluşun ancak hepimizi mutluluğa götüreceğine olan inancımla hepinizi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

Kursları hem eğitim hem de aile bütçesine katkı bakımından önem taşıdığına işaret eden Vali Coşkun ise şöyle konuştu:
“Bugün 19 ilçemizdeki Halk Eğitim Merkezlerinde yıl boyunca kursiyerlerimiz tarafından üretilen ürünler ve sanat eserleri sergisini gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl ilimizdeki kurslara 274 bin kursiyerimiz devam etti. Kurslarımızda 7’den 70'e her yaşta kurs yerimiz bu programda yer alabiliyor. Kursiyerlerimiz hem kendilerini geliştiriyorlar hem aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar hem de zaman zaman meslek ediliyorlar. Bu anlamda inşallah bundan sonraki süreçte de çalışmalarımız devam edecek. Ben sergimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum, bütün kursiyerlerimize emekleri için kutluyorum”